Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Casper
Idiot Prayer – N...
Sophia Loren Ven...
Disney+ Streamin...
70Mm-Film Samler...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Honest Thief
Honest Thief billede

Trolls På Verden...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Forbidden Kingdom

8. august 2008 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar

The Forbidden Kingdom billede

En ung amerikaner besat af kung-fu, hvirvles på magisk vis tilbage til det gamle Kina, hvor han med en flok udstødte kampsports krigere skal befri den legendariske abekonge.

Væggene i Jasons (Michael Angarano) værelse er beklædt med kung-fu krigere, specielt med kongen over dem alle Bruce Lee, og Jason har sin egen filmpusher, i Chinatown, New York. I en støvet baggårdsbutik, er der sjældne specialimporterede kampsportsfilm, hvor en gammel blind kineser ”Old Hop” med langt skæg ekspedere. En dag opdager Jason ved en tilfældighed en gammel stav i bagbutikken, Old Hop forklarer at der en dag vil komme en fremmede udefra og hente staven, og at den er gået i arv, men at den fremmede endnu ikke har vist sig.
En bande fra skolen tvinger Jason til at tage hen til butikken ved nattetid, for derved at få adgang til forretningens pengekasse m.m. Old Hop lukker forundret op, men for sent opdager han Jason´s følgeskab. Old Hop bliver ved en fejltagelse skudt ned af bandens leder Lupo (Morgan Benoit), men inden han ånder ud, betror han Jason staven, som derefter prøver at stikke af. Banden indhenter ham på et tag, og Lupo træder frem for at skyde Jason. Pludselig, trækker staven Jason ud over taget og væk.
Da Jason vågner, er han blevet ført tilbage til det gamle forhistoriske Kina sammen med staven. En landsby er ved at blive brændt beordret af den grusomme Jade Warlord (Collin Chou). Jason løber væk, men en flok soldater spotter ham, og omringet og uprøvet er han et let bytte midt på vejen. Et muldyr dukker op, med en fulderik hængende hen over sadlen. Soldaterne standser op for at se denne sølle skikkelse i øje syn, men hurtigt bliver de introduceret for fordrukken håndnæve kung-fu, en legendarisk kung-fu, præsenteret af en legende Lu Yuan (Jackie Chan). Han slår følgeskab med Jason, og beretter at staven tilhører abekongen, der er dømt til evig forstening, hvor Jade Warlord er arkitekten bag. Og holder sin stenstatue i fangenskab ved himlens port ved de Fem Elementers bjerg. Profitien fortæller at Jason må aflevere staven tilbage til dens retsfulde ejer, for at vække ham, abekongen, til live igen. På vejen slår Golden Sparrow (Yifei Liu) følgeskab, da hendes motiv er hævn over krigsherren der slagtede hele hendes familie.
Endnu en legende slutter sig til dem, men ikke uden kamp og forvirring, den stille munk (Jet Li).
Nyheden om stavens tilbagekomst er vandret videre og Jade Warlord er belvet informeret, og sender en af sine betroede ud for at stoppe den lille flok, den frygtede og berygtede Ulvekvinden.

Herlig ramasjang og flotte kampscener præger denne humoristiske fortælling, der tager den særdeles populære skikkelse fra den kinesiske mytologi, abekongen op, drilsk og anarkistisk som vanlig.
Et herligt gensyn med Jackie Chan i andre omgivelser end Rush Hour kavalkaden, i en underfundig rolle som den berusede Lu Yuan. Det er første gang i filmhistorien at Jet Li og Jackie Chan spiller sammen, hvilket må siges at være en god kombination. Gode præstationer af alle implicerede. Michael Angarano er ikke et ukendt ansigt, har medvirket i ”Lords Of Dogtown”, ”Dear Wendy” m.fl., og glider fint ind her i rollen som den ydmygende nobles, der til sidst bliver en af gutterne.
Kampkoreografien er et i top, der er mange finurligheder undervejs, og filmen taber på intet tidspunkt terræn hvad angår humor og energi, og lægger sig tæt op mod de fem stjerner.

Titel: The Forbidden Kingdom
Original Titel: The Forbidden Kingdom
Premieredato: 8. august 2008
Instruktør: Rob Minkoff
Skuespillere: Jet Li, Michael Angarano, Jackie Chan, Yifel Liu, Collin Chou, Juana Collignon, Morgan Benoit, Bingbing Li
Spilletid: 113 min.
Selskab: Casey Silver Productions/Huayi Brothers/2008
Genre: Action
Link: http://www.forbiddenkingdommovie.com/


banner
Overskrift Højre Block
Saint Maud
Greta
Herself
Body Swap
Idiot Prayer - N...
Roadkill
The Painted Bird
Retfærdighedens ...
Psycho - 60th An...
FreakyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...