Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Game of Terror

25. november 2006 af Maria Moni

3 stjerner Skriv en kommentar

The Game of Terror billede

En nervepirrende psykologisk thriller, hvor man føres bag lyset helt til det sidste.

”The Game of Terror” hed oprindelig ”Five Fingers”. Hvorfor man besluttede at ændre den ellers udmærkede og meget sigende original titel, er et mysterium for mig, da omdrejningspunktet i filmen netop er hovedpersonens fem fingrer.

Martijn (Ryan Phillippe) er en idealistisk hollandsk pianist, som er rejst til Marokko, for at starte et fødevareprojekt, som skal hjælpe landets underernærede befolkning. Han når dog ikke så langt, da han kort efter sin ankomst bortføres af det, der tilsyneladende er en flok terrorister. Nu indledes et psykologisk spil anført af den karismatiske leder Ahmat (Laurence Fishburne), hvor Martijn forgæves forsøger at gennemskue sine bortføreres sande motiver. Med tiden er knap, og for hver gang Martijn svarer forkert, koster det den unge pianist en finger.

”The Game of Terror” er en udmærket film, som pga. af sin stilistiske opbygning både er intens, men også en smule indskrænket. Filmens handling udspiller sig næsten udelukkende i det rum, hvor Martijn bliver holdt fanget, og med undtagelse af Martijns tanker (gengivet i flashbacks), kommer man aldrig udenfor rummet. Det er en meget begrænsende synsvinkel, og man holdes langt hen af vejen på samme vidensniveau, som Martijn. Denne effekt er med til at forstærke vores forvirring, hvilket til dels fungerer godt. Desværre mister man hurtigt koncentrationen, da denne stil i længden ligeledes kan virke lidt ensformig og søvndyssende.

Selve historien er meget simpel, og filmen holdes ene og alene oppe af de stilistiske virkemidler, som er filmens største styrke. Filmens anden styrke er skuespilspræstationerne. Laurence Fishburne leverer en fremragende præstation, som den ”ustabile” Ahmat, der svinger mellem imponeret skakspiller og frastødende bøddel.
Ryan Phillippes har mindre gennemslagskraft, selvom de scener, hvor han én efter én frarøves en finger, er uhyggelige realistiske. Det løber koldt nedad ryggen, når den kyniske Aicha (Gina Torres), uden at fortrække en mine, klipper, saver eller hugger en af Martijns fingre af. Dette faktum, at man er valgt, at det er en kvinde, som skal udføre så makaber en handling, forstærker billedet, og resultatet bliver mere effektfuld.

Ekstramateriale
Der er intet ekstramateriale på DVD’en ud over en trailer for ”Five Fingers (The Game of Terror), og et trailershow bestående af: The Empire of volves, Bandidas, Guilty og Revolver.

Billedformatet er overført til 16:9 Anamorphic Widescreen, og lyden er gengivet i DTS og Dolby Digital 5.1

Filmen er tekstet på: Dansk, Norsk, Svensk og Finsk.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: The Game of Terror
Original Titel: Five Fingers
Premieredato: 14. november 2006
Instruktør: Laurence Malkin
Skuespillere: Laurence Fishburne, Ryan Phillippe, Touriya Haoud, Isa Hoes, Colm Meaney, Saïd Taghmaoui, Gina Torres.
Spilletid: 90 min.
Selskab: 24fps Productions og Lions Gate Films 2006.
Genre: Thriller

banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...