Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Game of Their Lives

30. juni 2006 af Kent Baden

1 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Game of Their Lives billede

Midt i VM-feberen i Tyskland kommer en hyldest til fodboldspillet set med amerikanske øjne

Man skal ikke være ret gammel for at vide, at fodbold ikke er det samme som amerikansk fodbold. Amerikanerne kalder vores form for fodbold for ”soccer” og ”soccer” har ikke nær samme sportslige status i amerikanernes bevidsthed som fx baseball, basketball, ishockey, golf og amerikansk fodbold. Der er lavet et utal af film om de førnævnte store sportsgrene i USA, men med den autentiske The Game of Their Lives hyldes også fodboldsporten fra amerikansk perspektiv.

Idet jeg selv er meget sportsligt aktiv, har jeg meget svært ved at tage de sportsfilm alvorligt, hvor sportsscenerne ikke realistiske. I denne film kan størstedelen af skuespillerne spille fodbold, og der er enkelte lange sekvenser/takes, som ville være umuligt at filme uden at have et ganske pænt fodboldniveau. Det letter filmoplevelsen.

Filmen starter med nutidige billeder på et fodboldstadion i USA, og der zoomes ind på journalist/kommentatorrækkerne. En ung journalist, Matthew Tucker, har travlt med at få hilst på Dent McSkimming (Terry Kinney), der åbenbart er en legende i amerikansk fodboldjournalistik. Det viser sig, at Dent var den eneste amerikanske journalist til stede ved VM i 1950 i Brasilien. Dent havde oven i købet selv betalt for turen til Brasilien. Matthew vil gerne høre historien om USA’s fodboldhistorie, og herefter kommer et langt flash back, akkompagneret af Dents fortællende stemme. Journalisternes møde er kun en ramme omkring den egentlige fortælling.

Dent og store dele af det senere amerikanske fodboldlandshold kom fra St. Louis. Nærmere betegnet The Hill, hvor en masse italienske immigranter bosatte sig. Et lille samfund i samfundet, hvis største lidenskab var forbeholdt fodbold. The Hill bestod af mange USA’s bedste fodboldspillere, og Dent fulgte spillerne fra før landholdet blev etableret. Første prøvetræning til VM-landsholdet foregik i St.Louis, hvor de bedste dystede mod et hold fra østkysten. Vi følger fem St. Louis spillere, som klarede udtagelsen og tog med til den første landholdsopvisningskamp i New York City mod et halvprofessionelt hold, men forskellen i spillestile mellem spillerne fra østkysten og St. Louis var for udpræget, til at de spillede som et hold. Ethvert team har brug for ledere, og Frank Borghi (Gerard Butler), målmanden fra St. Louis, og Walther Bahr (Wes Bentley) fra østkysten, varetog lederrollen med hver deres bagland. Sammen fik de organiseret det landshold, der drog til Brasilien for at spille VM i de amerikanske farver. Der var afsat ca. ti træningsdage inden VM, og lønnen var 100$ om ugen, hvilket siger noget om amerikanernes prioritering af sporten dengang.

Filmen vender et par væsentlige emner som: Privilegiet ved at spille på et landshold. Om hvilke paradokser, ofre der skal til hvis man vil satse på sin sport. Om opbakningen til holdet eller manglen på samme. Om startvanskeligheder på et hold. Men emnerne vendes desværre kun overfladisk. Instruktøren David Anspaugh har i stedet valgt at fokusere på en udvalgt landskamp ved VM 1950. Man kender udfaldet af kampen, hvis man kender sin VM fodboldhistorie. USA spillede tre puljekampe, men kun den ene omtales og vises. Herved ender filmen som endnu en uinspirerende patriotisk film om amerikansk storhed i en sportsevent. Hvis jeg må være lidt grov, er filmen som mange af de andre – nu bare om fodbold.

Der er ingen ekstramateriale på denne dvd.

Filmen er venligst stillet til rådighed af

Sandrew Metronome.

Titel: The Game of Their Lives
Original Titel: The Game of Their Lives
Premieredato: 11. juli 2006
Instruktør: David Anspaugh
Skuespillere: Gerard Butler, Wes Bentley, Jay Rodan, Gavin Rossdale, Costas Mandylor, Louis Mandylor, Zachery Ty Bryan, Jimmy Jean-Louis
Spilletid: 101 min.
Selskab: 2005
Genre: Drama

banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...