Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Giver

16. april 2015 af Astrid Maan Thomsen

3 stjerner Skriv en kommentar

The Giver billede

Forestil Jer en tid, hvor vores nuværende verden er intet mindre end et fjernt minde. Et fjernt minde som på en gang er dødensfarligt at genoplive, men som også kan frigøre en menneskehed.
Skal vores tid slettes eller huskes?

Tag en elsket sci-fi bog og filmatiser den:

Den 16-årige Jonas lever i hvad der ligner en perfekt verden. Alle folk lever i fred og ro med hinanden i en stramt planlagt, farveløs verden. Da Jonas bliver udvalgt til at blive den næste vogter af alle samfundets minder, kommer han i træning hos "The Giver", som skal indlemme ham i de nye minders hemmeligheder og følelser. Men sammen med minderne opdager Jonas mørke hemmeligheder fra fortiden, som også findes i det ellers perfekte samfund han lever i nu. Da det langsomt går op for Jonas hvad der står på spil, vælger han at stikke af for at redde alle han elsker. Men det bliver en kamp for liv og død og det til det allersidste sekund.

Ville du ønske at genoplive vores tid? Opdage sne, jul, drømme, alverdens lande, musik, sex, børn og kærlighed for første gang? Men også genopdage al verdens ondskab i form af bl.a. krybskytteri, krig, ensomhed og død.

At skulle bære alt dette på sine skuldre efter år med intetsigende, kontrollerede følelser er nok til at give enhver følelsen af galskab. Eller fortabelse. Det er især det denne film trækker frem, men også at vores følelser er det der gør os levende.

Det er når vi er aller ens, at vores forskelligheder træder mest frem. Og denne film giver da også et kærligt cadeau til vores verden og menneskerne i den. Vi bliver et for et øjeblik og det sætter da også et par tanker i gang. "Ingen skal fjerne mine følelser."

Men det siger også noget om en film at en intetsigende popstjerne som Taylor Swift står højt på rollelisten efter kun få minutters deltagelse i filmen.

Jeff Bridges The Big Lebowski (1998) er som altid über-cool selv på hans ældre dage. Hans tilstedeværelse som The Giver er det absolutte højdepunkt, (minus de kvalmende søde scener med Taylor Swift)

Meryl Streep Sophie's Choice (1982) lever som altid op til sit ry som skuespiller og gør det glimrende i rollen som den diktatoriske ældre dame.

Brenton Thwaites spiller rollen som Jonas og gør det egentlig ok, men hans rolle mister til sidst karakter og fylde i den overkompenserende slutning.

Katie Holmes som er mest kendt for at være Tom Cruises eks-kone er nøjagtig ligeså irriterende i rollen som Jonas' "mor" som det virker til hun skal være. Og så har jeg ikke mere at sige om hendes skuespil.

Odeya Rush spiller Jonas' forelskelse, den unge pige Fiona, og hun har et par strålende øjne og en udstråling som skinner igennem det sort/hvide.

Cameron Monaghan spiller rollen som Jonas' ven og han giver en flot præsentation, som nok skal gøre vi får mere at se til ham i fremtiden.

The Giver har været 20 år undervejs, da ingen produktionsselskaber ønskede at støtte filmen, selvom bogen havde en trofast fanskare bag sig, heriblandt Jeff Bridges.
Det var først da filmproduceren Harvey Weinstein, medstifteren af Miramax og en stor fan af bogen valgte at støtte filmen, at den blev til noget.

Og selv da var det ikke nemt at overføre bogens indhold til film. Til sidst måtte selv Jeff Bridges erkende at:

"I de tyve år det har taget at lave The Giver har jeg hele tiden ønsket at lave en film, der var tro mod bogen. Men det gav vi endelig slip på."

Til dette kan jeg kun sige. Læs bogen af forfatterinden Lois Lowry. Denne film starter godt og fint ud, men mister overblik og seriøsitet i en alt for mærkelig og useriøs slutning.

Titel: The Giver
Original Titel: The Giver
Premieredato: 16. april 2015
Instruktør: Phillip Noyce
Skuespillere: Jeff Bridges, Meryl Streep, Brenton Thwaites, Cameron Monaghan, Odeya Rush, Alexander Skarsgård, Katie Holmes
Spilletid: 97 min.
Selskab: Walden Media, The Weinstein Company, 2015
Genre: Sci-Fi
Link: https://thegiverfilm.com/


banner
Overskrift Højre Block
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall GuyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...