Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Deadpool & Wolve...
Deadpool & Wolverine billede

Jagtsæson 2 - I ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Good German

24. oktober 2007 af Kristian Jensen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Good German   billede

Soderberghs personlige hyldest til film-noir…

”The Good German” er historien om journalisten Jake Geismer (George Clooney), der vender tilbage til det sønderbombede Berlin kort tid efter afslutningen på 2. Verdenskrig. Jake er kommet til Berlin for at dække fredskonferencen i Potsdam.
Men da Jake tilfældigvis møder sin tyske ekskæreste, Lena, kommer han på sporet af et uhyggeligt komplot. Jake bliver hvirvlet ind i et spind af løgne, der involverer Lena, hendes unge elsker Tully (Tobey Maguire) og en gådefuld mand ved navn Emil Brandt.
Der forgår noget mystisk i efterkrigstidens Berlin. Spørgsmålene hober sig om ørene på Jake. Hvem er Emil Brandt? Og Hvad er forbindelsen mellem Brandt og Lena? Sagen bliver mere og mere mystisk, og inden længe, er Jake helt alene i en verden fyldt med korruption og kriminalitet.

I ”The Good German” genopstår den klassiske film-noir genre, som vi kender den fra film som ”Malteser falken” (1941) og ”Casablanca” (1942). Historien om en mand, der bliver fanget i et net af løgne og bedrag, bliver genfortolket på det fineste af Steven Soderbergh og hans faste partner, George Clooney. Selvom historien er velskrevet og godt fortalt er det ikke dét, der gør ”The Good German” til en yderst seværdig film. Det gør derimod de vanvittig flotte billeder og det gode skuespil. Under optagelserne til ”The Good German” insisterede Soderbergh på kun at bruge de tekniske midler man havde til rådighed i fyrrenes Hollywood, hvilket giver filmen et fascinerende look, der ville få noir-veteranen John Huston til at klappe i hænderne. Soderberghs brug af lys og lyd bevirker, at ”The Good German” er det tætteste man kommer på ægte film-noir i en moderne udgave.
Skuespillet er ligeledes i topklasse. Bedst er Cate Blanchett i rollen som den mystiske femme fatale Lena, der med sin skønhed kan besnære en hver mand. Blanchetts tyske accent er lige i øjet, og virker på ingen måde overdrevet eller falsk, på trods af at skuespillerinden kommer fra Australien.
Tobey Maguire giver en lille, men særdeles effektiv, præstation i rollen som den luskede Tully. I rollen som Jake Geismer beviser George Clooney endnu engang, at han kan meget mere end bare at spille kække drengerøve a la´ Danny Ocean fra Soderberghs tidligere kupfilm.

”The Good German” er en stiløvelse i ren film-noir. Billederne og skuespillet kombineret med Thomas Newmans svulstige musik udgør tilsammen en fantastisk hyldest til en af filmhistoriens mest indflydelsesrige filmgenrer. ”The Good German” er en fabelagtig film, der både kan ses som en hyldest til film-noir genren, men samtidig også nydes som en regulær spændings film.

Filmen er tekstet på: Dansk, norsk, finsk, svensk, engelsk, hollandsk, portugisisk og spansk.
Billedet er i 1.33:1 (4:3)
Lyden er i Dolby Digital 5.1

Der er ikke noget ekstramateriale til ”The Good German”

Filmen er venligst stillet til rådighed af:Warner Home Video.

Titel: The Good German
Original Titel: The Good German
Premieredato: 9. oktober 2007
Instruktør: Steven Soderbergh
Skuespillere: Jack Thompson, John Roeder, George Clooney, Tobey Maguire, Cate Blanchett, Dominic Comperatore, Dave Power, Tony Curran, Ravil Isyanov, J, Paul Boehmer
Spilletid: 103 min.
Selskab: Warner bros 2006/Warner bros. Entertainment Danmark 2007
Genre: Drama
Link: http://www.thegoodgerman.com

banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...