Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Guardian

13. oktober 2006 af Kristian Jensen

4 stjerner Skriv en kommentar

The Guardian billede

Kevin Costner er tilbage i det våde element!

Lige siden den katastrofale ”Waterworld” fra 1995, er Kevin Costners karriere inden for filmbranchen langsomt løbet ud i sandet. Mange troede, at det var slut med at se Costner folde sig ud på det store lærred, men de tog heldigvis fejl. De sidste par år har budt på gode præstationer fra den ældre herre, blandt andet i den stærkt undervurderede western ”Open Range” fra 2003 og de to komediedramaer ”Det ku’ ikke være bedre” og ”Rygtet siger…” begge fra 2005.
Nu er Kevin Costner vendt tilbage til vandbaljen, men denne gang med et væsentligt bedre resultat.
I ”The Guardian” spiller Costner den aldrende redningssvømmer Ben Randall, der efter et katastrofalt helikopterstyrt, bliver tvunget til at undervise på det amerikanske Coast Guard akademi. På akademiet møder Ben, den kække Jake Fischer (Ashton Kutcher), der på trods af masser af selvtillid, mangler den nødvendige disciplin, der skal til for at gennemføre den krævende uddannelse. Den benhårde Randall ser det som sin pligt at forberede de nye kystvagts-aspiranter bedst muligt, hvilket resulterer i utraditionelle og ekstreme træningsmetoder, der ville få selv B.S. Christiansen til at ryste lidt i buksen.
Handlingen i ”The Guardian” er set utallige gange før i film som eksempelvis ”Top Gun” (1986) og ”G.I. Jane” (1997). Historien om den talentfulde men udisciplinerede elev og den hårde men retfærdige læremester, er noget Hollywood elsker. ”The Guardian” indeholder da også alle de klicheer, som kendetegner filmgenren – ikke mindst den dybt forudsigelige slutning.
MEN når det så er sagt, så er ”The Guardian” faktisk en meget spændende og underholdende actionfilm. Ikke mindst på grund af de flotte redningsscener, der får det til at løbe een koldt ned af ryggen. Costner er i sit es som den garvede Ben Randall, der på trods af diverse uoverensstemmelser, stadig formår at se de bedste i sine elever. Costners sammenbidte udtryk passer perfekt til rollen som Ben, der udover at være plaget af mareridt om det helikopterstyrt, der kostede hans bedste ven livet, samtidig må indse at han ikke længere kan leve op til de fysiske krav som jobbet kræver.
Ashton Kutcher er ligeledes perfekt i rollen som Jake Fischer, der ligesom Ben, er plaget af en traumatisk fortid. Kutchers drengede charme gør ham yderst troværdig som den fandenivoldske Fischer.
”The Guardian” er instrueret af amerikaneren Andrew Davis, der bestemt ikke er ukendt inden for actiongenren. Davis har tidligere lavet film som ”Kapring på åbent hav” (1992) og ”Flygtningen” (1993) og ”Kædereaktion” (1996), og hans talent for at lave spændingsmættede actionscenarier, ses tydeligt i ”The Guardian”. Igen må jeg fremhæve de flotte redningsscener, der efter min mening ikke er set bedre.
Alt i alt er ”The Guardian” er ganske underholdende actionfilm, der på trods af mange klicheer, formår at holde sig oven vande, og levere over to timers spændende underholdning. Er man bange for vand, skal man holde sig langt væk fra ”The Guardian”, men trænger man til at adrenalin-fix af de større, så vil jeg varmt anbefale ”The Guardian”.

Titel: The Guardian
Original Titel: The Guardian
Premieredato: 13. oktober 2006
Instruktør: Andrew Davis
Skuespillere: Kevin Costner, Ashton Kutcher, Sela Ward, Melissa Sagemiller, Clancy Brown, Omari Hardwick, Alex Daniels, John Heard
Spilletid: 136 min.
Selskab: Touchstone Pictures 2006/Buena Vista 2006
Genre: Action
Link: http://theguardian.movies.go.com/

banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...