Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Iceman

19. november 2013 af Ronnie Bisgaard Mortensen

4 stjerner Skriv en kommentar

The Iceman billede

Stærk præstation af Michael Shannon som lejemorderen The Iceman

Det er ikke altid, at historier som er givet på forhånd formår at bidrage med spænding. Dette er dog heldigvis ikke tilfældet i actiondramaet The Iceman. Det er især blændende skuespil fra de fleste karakterer, heriblandt en yderst velspillende Michael Shannon, der er med til at bidrage til et drama og en intensitet, der gør filmen seværdig.

The Iceman handler om familiefaren Richard Kuklinski(Michael Shannon) som efter at have mistet sit job bliver lejemorder for mafiabossen Roy DeMeo(Ray Liotta). Kuklinski er den perfekte lejemorder, for han dræber uden at tvivle og uden at stille spørgsmål. Samtidig fører han et almindeligt familieliv med sin kone(Winona Ryder) og deres to børn. Familien og vennerne ved intet om Kuklinskis virkelig erhverv, men langsomt begynder hemmelighederne at eskalere, og Kuklinski er på vej mod bunden.

Det er især skuespillet, der gør The Iceman til så god en film. Michael Shannon er perfekt castet til rollen som den kyniske lejemorder, hvis verden bryder mere og mere sammen. Han formår virkelig at portrættere en mand, der konstant er på randen til at blive opdaget, og hvis følelser konstant sidder ude på tøjet. Som lejemorder er han iskold (deraf tilnavnet The Iceman), men som mand og far er han skrøbelig. I rollerne omkring Shannon gør både Winona Ryder, Ray Liotta og Chris Evans det rigtig godt. Den eneste som fejler i sit skuespil er efter min mening David Schwimmer. Det kan godt være, at det bare er mig, men jeg kan simpelthen ikke se ham i andre roller end Ross fra Venner, så det er nærmest grinagtigt at se ham med stort overskæg og hestehale i denne film.

Billedsiden i filmen er rigtig lækker med stemningsmættede billeder i de helt rigtige farver. Filmen skal forestille at foregå i 70’erne og 80’erne og de rødlige, brunlige og gullige farver er med til at sætte stemningen i filmen.

Ud over det, er det værd at bemærke, at filmen bygger på en sand historie om Richard Kuklinski, som efter sigende skulle have slået over 100 mennesker ihjel, samtidig med at han passede sit familieliv. Den rigtige Kuklinski døde i 2006, men hans historie er blevet fortalt i både bog- og dokumentarform, og det er disse filmen bygger over.

The Iceman er helt sikkert en film der er værd at se, ikke mindst på grund af det virkelig gode skuespil af Michael Shannon. Historien om familiemanden som samtidig er lejemorder er virkelig spændende opsat i denne film, selvom man ved hvordan det hele ender. Dramaet og intensiteten i filmen er i højsædet og er med til at give en rigtig god film.

Der er intet ekstramateriale på DVD’en

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Mis. Label.

Titel: The Iceman
Original Titel: The Iceman
Premieredato: 19. september 2013
Instruktør: Ariel Vromen
Skuespillere: Michael Shannon, Winona Ryder, Ray Liotta, Chris Evans, David Schwimmer, Robert Davi
Spilletid: 105 min.
Selskab: Millennium Films, Midget Entertainment, 2012
Genre: Action , Drama


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...