Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Nattevagten - Dæ...
Nattevagten - Dæmoner Går I Arv billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

The Jimi Hendrix Experience: Electric Ladyland

7. november 2005 af Toke Nielsen

3 stjerner Skriv en kommentar

The Jimi Hendrix Experience: Electric Ladyland billede

Et fint ekstramateriale til selve albummet man desværre må erhverve sig andetsteds.

Da Jimi Hendrix i 1970 døde i en alder af kun 27 år var det med status som udødelig legende og en af de bedste guitarister inden for den rytmiske musik. Og det blot med fire studie-albums bag sig: Are you Experienced (1967), Axis: Bold as Love (1967), Band of Gypsys (1969-70) og dobbeltalbummet Electric Ladyland fra 1968.

Tilblivelsen af sidstnævnte er nu udkommet på DVD i serien ”Classic Albums” om tilblivelsen af ja … de store klassiske albums. Milepælene i rockhistorien som man ynder at kalde dem. Og at ”Electric Ladyland” høre blandt disse er uomtvisteligt. Nok vil nogle måske hævde at debuten Are You Experienced” er Hendrix bedste, men Ladyland er den mest eksperimenterende og der hvor Hendrix virkeligt ruller sit talent ud i alle mulige og umulige retninger og derved skaber et album der skal komme til at danne skole for alle fremtidige rockmusikere.

På nærværende DVD får vi altså hele historien om tilblivelsen af dette album. Alle de små sindrige og sjove anekdoter fortalt af venner og gamle bandmedlemmer og med produceren og Hendrix faste teknikker Eddie Kramer bag mikserpulten hvor han med stor entusiasme og viden gennemgår albummets opbygning og tekniske kvaliteter. Alt i alt et godt og informativt ekstramateriale til selve albummet. For ”ekstramateriale” er hvad denne dokumentarfilm må betegnes som, da man på intet tidspunkt får lov at høre et nummer til ende men blot må nøjes med korte udpluk for eksemplets skyld. Men de gode anekdoter og de mange sjældne optagelser af Hendrix og band gør, at denne DVD nødvendigvis må op på hylden hos alle yndere af Hendrix og rockhistorie i almindelighed.

Tre fine stjerner til en glimrende rockumentar der nok ikke holder til mere end et enkelt gennemsyn med mindre man er meget dedikeret fan og derfor næppe sine 150 kroner værd.

Men hvad der yderligere trækker ned er eksempelvis mangel på (bare engelske) undertekster, da lyden kan være noget ulden fra tid til anden. Samtidig er der naturligvis intet ekstramateriale men blot en praktisk taget ubrugelig mulighed for at vælge ”kapitler” og en diskografi.

Billedet er i 4:3 format, lyden i Dolby Digital Stereo og intet af dette står til at ændre.
DVDen er venligst stillet til rådighed af
Playground Music.

Titel: The Jimi Hendrix Experience: Electric Ladyland
Original Titel: The Jimi Hendrix Experience: Electric Ladyland
Premieredato: 7. november 2005
Genre: Dokumentar


banner
Overskrift Højre Block
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...