Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Life of David Gale

1. maj 2003 af Flemming Winther

4 stjerner Skriv en kommentar

The Life of David Gale billede

En bevægende fortælling om en anti-dødsstrafforkæmper der selv ender på death row, dømt for en forbrydelse han ikke har begået.

David Gale (Kevin Spacey) er en velanset og populær professor på et stort universitet i Texas. Han har en smuk kone, en dejlig søn og hans liv går godt. Han arbejder i fritiden for en bevægelse der forsøger at få afskaffet dødsstraffen i Texas, fordi det i bund og grund er inhumant og risikoen for at uskyldige mennesker bliver dømt til døden er for stor. En tvivlsom voldtægtssag imod Gale får dog hans liv til at falde i grus omkring ham, og han mister alt. Hans eneste tilflugt bliver sprutten og selskabet af hans medarbejder og gode ven fra bevægelsen, Constance Harraway (Laura Linney). Dog efter Constance bliver fundet kvalt i hendes lejlighed, må David se sig selv på den selv samme dødsgang, som han selv har kæmpet for at afskaffe, med beviserne imod ham.
David tilkalder reporteren Bitsey Bloom (Kate Winslet) for at fortælle hans historie og først og fremmest at gøre alt hvad hun kan for at bevise hans uskyld ud fra hvad han kan fortælle. Snart er Bitsey i et kapløb mod tiden for at fremskaffe beviserne før tiden rinder ud for David Gale. Sagen er dog ikke så ligefrem som Bitsey tror.

The Life of David Gale er et drama med stort D, en thriller med knap så stort T og samtidig en fortælling om et liv. Et liv der tager det store styrtdyk fra toppen af tinderne til den dybe jammerdal. Den britiske instruktør Alan Parker (Mississippi Burning (1988), Angela’s Ashes (1999)) har lavet en dyb og flot fortalt film, der har den helhed et drama skal have for at fange et publikum i dag. Han forsøger samtidig at have en finger på pulsen med lejlighedsvise hurtige og skæve klip der, kombineret med et ret vellykket soundtrack, gerne skulle forberede seeren på at der nu kommer noget stort og vigtigt.
Soundtracket er i øvrigt lavet af ukendte Alex Parker og Jake Parker.
Kevin Spacey spiller forrygende i sin vanlige afslappede og troværdige stil. På mange punkter er hans skuespil i denne film at sammenligne med hans præstationer i The Usual Suspects (1995) der vandt ham en Oscar for bedste birolle. Laura Linney og Kate Winslet er begge også meget gode i deres respektive roller.

Denne film dækker over mange temaer som kampen mod dødsstraf, svigt, kærlighed, død og uretfærdighed. En meget gribende cocktail fortalt på en troværdig måde.
Filmen finder sted i Texas; i manges øjne den ultimative sydstat hvor alle redneckklicheer synes at stamme fra. Det skorter dog heller ikke på situationer eller personer hvorved man kan genkende disse klicheer. Filmen har en meget vellykket humor, men af og til føles det som om man kan tage en kniv og skære i de spøjse sydstatsreferancer der vælter ned fra lærredet. Filmen som helhed forsøger at være stor og overvældende, både som drama og åndeløs-spænding-til-sidste-minut thriller, men det lykkes ikke helt for den. Det er samtidig også denne films problem. Den er ikke helt medrivende nok et langt stykke af vejen og man kan ikke lade være med at putte den ind i den vel fyldte kategori af film, som er ok én gang men som hurtigt ryger i glemmebogen. Slutningen når dog at redde en del af filmen og den skal have ros for dens uforudsigelighed.

Titel: The Life of David Gale
Original Titel: The Life of David Gale
Premieredato: 2. maj 2003
Instruktør: Alan Parker
Skuespillere: Kevin Spacey, Kate Winslet, Laura Linney, Gabriel Mann, Matt Craven, Leon Rippy, Rhona Mitra
Spilletid: 131 min.
Selskab: Universal
Genre: Drama
Link: http://www.thelifeofdavidgale.com

banner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...