Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Matrix Revolutions (DVD)

12. april 2004 af Per C. Halling

4 stjerner Skriv en kommentar

The Matrix Revolutions (DVD) billede

”Alt, der har en begyndelse, har en afslutning” sådan siger Oraklet til Neo, men er denne film også afslutningen på ”The Matrix” ???

I dette sidste kapitel af Matrix-trilogien står Zions beboere overfor den endelige og afgørende kamp mod maskinerne. Sentinellerne nærmer sig Zion, og truslen om udslettelsen af menneskeheden bliver stadig mere overhængende. Trinity, Morpheus, Niobe og resten af Zions beboere mobiliserer al deres kraft for at holde maskinerne ude, men kan de kæmpe imod, indtil Neo erkender det fulde omfang af sin magt og gør en ende på krigen ?

Filmen starter lige på og hårdt og uden resume fra hverken The Matrix eller Matrix Reloaded, så har du ikke set dem, er bedst hvis går ned og lejer/køber og ser dem først, ellers vil filmen ikke være andet end en stor omgang bulder og brag tilsat lidt selvhøjtidelig og indforstået snak og en forvirrende historie.

Der er sagt, fortolket og skrevet meget om denne trilogi i både bøger, blade, aviser og på nettet at jeg ikke vil bruge mere plads på denne side af filmen, men lade det være op til dig om hvad disse film handler om. Filmen visuelt meget flot og billederne nedenfor (vi havde ikke fået andre stillet til rådighed) giver slet ikke indtryk af, hvor flot og hvilket overvældende et effektbrag filmen er, også lyden er flot men kan ikke vises, men skal høres. Jeg vil derfor i stedet fortælle dig om hvad du kan finde på denne dvd-udgivelse.

DVD-udgaven er ligesom sin forgænger Matrix Reloaded splittet op på 2 plader for at højne kvaliteten - 1 med selve filmen og 1 med ekstra materiale.

Disk 1 – Selve filmen

Video

Dette må uden tvivl Warners flagskib for der er virkelig tale om end en førsteklasses overførelse. De har igen virkelig lavet en flot overførsel. Billedet, som er i 2.40:1 Anamorphic, og står ligesom sin forgænger, Matrix Reloaded, både skrapt og flot uden nævneværdige problemer, hverken i meget mørke eller scener med meget sort. Der er således igen ingen større spor af komprimeringsfejl eller andre digitale artefakter og dem som er, skyldes igen mere, at filmen er skudt på rigtig film og ikke digital video. Jeg kan igen kun give topkarakter.

6 stjerner ud 6

Audio

Også lyden er igen helt i top. Vi den får vi serveret i en helt fantastisk Dolby Digital 5.1 – det er et af det flotteste lydspor der er på markedet. Der er flot balance mellem musik, tale og effekter, dog kan det undre, at der endnu engang ikke har været plads til et DTS mix, men betyder ikke så meget når Dolby-mixet er så flot og klokkerent som her. Du kan vælge mellem tysk og engelsk og de er begge lige flotte, men også lidt sjovt at høre nogle af de seje dialoger på tysk.

5 stjerner ud 6

Menu og Tekster

Menuerne på både disk 1 og 2 er ledsaget af musik fra og forskellige scener fra filmen, som baggrunde. Filmen er delt op i 33 kapitler, men du skal slå op den vedlagte folder for at få titlerne på disse, for på disken er der kun nummer og et lille filmklip ved hvert kapitel. Af tekster har du på både disk 1 og disk 2 mulighed for at vælge diverse sprog, samt muligheden helt at fravælge tekster.

4 stjerner ud af 6

Trailers

Her kan du se en enkelt trailer til alle 3 Matrix film, samt DVD'en Animatrix. Ikke noget specielt, men gensynet med den første film, fik mig nu alligevel lyst til at se den igen, så det gjorde jeg efter jeg havde set disk 2.

2 stjerner ud af 6

WEB-Links

Disk 1 rundes af med WEB-Links, hvilket vil sige at smider du pladen i computeren, får du adgang til en masse interviews, storyboards, gallerier og masser af anden information omkring Matrix-filmene. Nemt enkelt og lige til at gå til. Super hvis man ikke lige har dyrket filmenes hjemmeside siden 1999 for der er masse af information at hente på disse sider, både om produktionen og Matrix-universet, som absolut kan anbefales, hvis du vil vide mere.

4 stjerner ud af 6

Disk 2 - Ekstra Materiale

Hele disk 2 er fyldt til renden med Ekstra Materiale. Jeg vil her gennemgå disse, så du ved lidt om hvad du kan forvente dig eller glæde dig til. Jeg vil samtidigt anbefale, at du ser disk 2 efter du har set filmen, for der afsløres en del og vises en masse klip, som kan gøre at filmen vil virke temmelig kedelig og uden overraskelser.

Revolutions Recalibrated (27:07 min)

Stort set ingen dvd-udgivelse i dag er uden en eller anden form for "Making of" program, hvor vi skal høre på producere, skuespillere, teknikere og andre fortælle om, hvor fantastisk, hårdt og vidunderligt, det var at lave filmen, arbejde sammen og godt krydderet med en masse klip fra filmen. Disse bliver som regel vis på Tv op til premieren og man kunne fristes til at kalde dem lange reklamespots, for de kommer aldrig rigtig i dybden med nogle af de emner de kommer ind på. Der er både gode og dårlige af slagsen. Denne er en af de kedelige og for meget en gentagelse af hvad der allerede er sagt før både i tv, blade og aviser, så man lære ikke noget nyt. Spild af tid

1 stjerne ud af 6

Hvis du vil vide mere om filmen og dens tilblivelse bør du springe Revolutions Recalibrated over og gå direkte til de øvrige featuetter, som findes på disk 2.

CG Revolutions (15:26 min)

I dette lille program får du en udførlig gennemgang af arbejdet med de mange digitale effekter. Vi ser animatorer, designere og teknikere arbejde sammen at skabe de forskellige maskiner, scener og effekter i filmen. Vi hører bl.a. om tilblivelsen af APU'erne, Graverne, Maskinbyen kort og præcist uden at det bliver for teknisk og så alle kan være med. Det er fantastisk at se, hvor meget der rent faktisk er computerskabt, selv i de mere rolige øjeblikke af filmen.

4 stjerner ud af 6

Super Burly Brawl (6:18)

Ved hjælp af Angel-knappen kan du gennemse det endelige opgør mellem Smith og Neo på flere forskellige måder. Du kan skifte mellem at se scenen i Storyboard, Selve indspilningen, og Den færdige scene. Spændende og god introduktion i hvordan en actions scene filmes/laves men set mange gange før på andre dvd'er/film, at man ikke fascineres af denne form for brug af dvd-mediets muligheder.

3 stjerner ud af 6

Operator

Dette menupunkt indeholder fire små featuetter om forskellige aspekter af produktionen. Hvorfor de er sat for sig selv er ikke særlig logisk, men ok lad os kigge lidt på dem.

Neo Realism (12:25 min)

Med Neo i centrum kigges der på forskellige banebrydende effekter fra alle 3 film. Kort og kontant om bl.a. skabelsen af regnen, Mega City og ikke mindst den berømte og ofte i andre film og spil Bullet time effekt.

Super Big Mini Models (8:48 min)

Igen kort og kontant om brugen af modeller, store som små, i filmene.

Double Agent Smith (7:12 min)

Endnu en kort og kontant udgave af hvordan man i filmene lavede flere Agent Smiths og de andre effekter de tilknytter sig til ham.

Mind Over Matter (8:05 min)

Lidt om de forskellige slås-på-tæven kampe, med hovedvægten lagt på det endelige opgør mellem Neo og Smith.

En udmærket lille omgang informationer, igen formidlet så alle kan være med, men ikke så meget nyt.

4 stjerner ud af 6

Future Gamer: The Matrix Online (11:00 min)

Endnu et "reklame"-indslag, som fortæller om hvordan fans kan bygge videre på historien ved at spille det kommende onlinespil baseret på filmene, hvor hver enkelt fan kan bygge videre på historien eller blot udforske Mega City lidt nærmere. Helt fint for computerspil fans, men overflødigt og irriterende / frustrerende for os der gerne ville have haft en ordentlig slutning på filmen.

2 stjerne ud af 6

Before Revolution

En god introduktion til film, hvor du kan få dig få dig et hurtigt overblik over hvad, der er sket og lidt om de forskellige personer, steder og begreber, alt fortalt i små filmklip, tekst og fotos. En god ide hvis du ikke lige er med på hvad det hele går ud på og ikke har set nogen af de foregående film.

3 stjerne ud af 6

3-D Evolution

Et spændende og interaktivt galleri, med mulighed for at se ideer og scener i forskellige stadier af produktionen. Fikst og smart præsenteret. Kan ses enkelt eller i en samlet præsentation som varer god 6 min.

3 stjerner ud af 6

WEB-Links - Samme som på disk 1

Alt i alt i hæderlig omgang ekstra materiale, men hvis du vil vide mere eller gå i dybden med nogle af emnerne så kan jeg kun på varmeste anbefale at tilbringe et par timer i WEB-linksne og på filmenenes hjemmeside.

Samlet konklusion

Filmen alene står svagt for filmen lukker ganske vist nogle døre/historier, men åbner op for langt flere, og der er alt for meget fokus på action frem for en god og spændende historie. Set sammen med Matrix Reloaded, er den dog en flot forsættelse til en af de bedste SiFi/Actionfilm i nyere tid og afgjort en trilogi, der bør stå i reolen, sammen med Star Wars og andre i samme genre.

Dette er en flot dvd-udgivelse, som jeg vil anbefale at du anskaffer sammen med Matrix Reloaded, som udkom for et par måneder siden og dermed får en The Matrix 2 a la The Lord of The Rings Extended Edition med 2 plader film og 2 plader med ekstra materiale, selvom nogen featuretterne er alt for selvrosende og lidt kvalmende og intetsigende. Det kunne have været lækkert med et eller flere kommentarspor fra Larry Wachowski, Andy Wachowski, Keanu Reeves og de andre på produktionen både foran og bag kameraet.

Dette er samtidigt afslutningen på en spændende trilogi, som har anvendt alle former for medier og teknologier i bestræbelsen på at underholde os på. Man må sige at det er lykkedes at skabe en filmserie, som på samme måde som The Lord of The Rings har skabt filmhistorie og sat nye standarder for hvad filmmediet kan og flyttet grænser for hvor langt man kan gå i bestræbelserne på at tilfredsstille et underholdningshungrende publikum.

Jeg har nu prøvet at lægge kortene på bordet om The Matrix Revolutions, så nu er det op til dig om du vil vælge at købe eller kun at leje den.

Filmen og billederne er venligst stillet til rådighed af Sandrew Metronome.

Titel: The Matrix Revolutuions
Original Titel: The Matrix Revolutuions
Premieredato: 2. april 2004
Instruktør: Larry Wachowski, Andy Wachowski
Skuespillere: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving, Monica Belluci, Daniel Bernhardt, Jada Pinkett Smith, Matt McColm, Harold Perrineau Jr., Harry Lennex and Stuart Wells
Spilletid: 124 min.
Selskab: Warner Bros. - Silver Pictures - Village Roadshow Productions - NPV Entertainment, Sandrew Metronome, 2003 i biografen / 2004 på DVD
Genre: Sci-Fi
Link: http://www.matrixrevolutions.dk
Vi møder masser af nye ”personer” i denne film, som her, da Neo er fanget i mellem ”Den Virkelige Verden” og ”The Matrix”
Vi møder masser af nye ”personer” i denne film, som her, da Neo er fanget i mellem ”Den Virkelige Verden” og ”The Matrix”
Morpheus og Niobe er også vigtige personer i dette sidste kapitel !
Morpheus og Niobe er også vigtige personer i dette sidste kapitel !
Neo og Smith i Det Endelige Opgør - ”Alt, der har en begyndelse, har en afslutning” eller har det ???
Neo og Smith i Det Endelige Opgør - ”Alt, der har en begyndelse, har en afslutning” eller har det ???


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & HejrenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...