Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Støt Cinemaonline
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Undtagelsen
Undtagelsen billede

The Outpost
Bølle På Eventyr
Spioner På Missi...
Birds Of Prey


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The New Adventures of Aladdin

29. maj 2017 af Ronnie Bisgaard Mortensen

3 stjerner Skriv en kommentar

The New Adventures of Aladdin billede

Aladdin-legenden fortalt igennem improvisation og fransk humor.

Walk This Way er et projekt som EU’s MEDIA finansierer for europæiske film direkte til Video-On-Demand, Et projekt der sørger for at mere alsidige og ukendte europæiske film også har får en mulighed i det store udlands kæmpe filmkatalog. Og det er jo ikke fordi vi i Danmark ikke er bekendt med de franske film. Faktisk har Frankrig en rig og velrenommeret tradition for film, og pt. er det selvfølgelig nyklassikeren De Urørlige (2011), der for de fleste ringer en klokke, men i midten af 1900-tallet var Frankrig såmænd også en respekteret filmnation med den franske nybølge og instruktører som Jean-Luc Godard. Der er dog langt til nybølge og Godard i den nye franske fortolkning af det mellemøstlige folkeeventyr om Aladdin og den magiske lampeånd.

Der er faktisk så langt, at handlingen i The New Adventues of Aladdin finder sted i nutiden, hvor de to småkriminelle, men godhjertede mænd Sam og Khalid har taget et job som julemænd i det lokale shoppingcenter for at kunne plyndre det efter lukketid. Sam holdes dig tilbage af en flok børn, der for alt i verden vil høre et eventyr, og Sam må derfor improvisere sig igennem fortællingen om Aladdin med alt, hvad det medfører. Filmen bliver derfor en fortælling i fortællingen, og da først historien tager fat, tager den også fart.

Sams version af Aladdin bliver netop et hæsblæsende eventyr, hvor opfindsomheden og ikke mindst humoren ingen ende tager. At filmen ikke har fået så stor opmærksomhed i udlandet skyldes højest sandsynligt, at humor ofte er kulturelt betinget, og derfor vil den franske humor ikke falde i alles smag. På nogle punkter virker den som et frisk pust, mens den på andre punkter er fuldstændig overdrevet fjollet. Det er ikke helt til at sige om filmen er ment som en spoof eller en parodi på den oprindelige fortælling, men sådan føles det hvert fald langt hen ad vejen. Fx da Sam og Khalid i starten af filmen kaprer et flyvende tæppe ved at tænde tæppet med to ledninger, som var det en reel bilkapring. Sådanne fjollede påfund fylder det meste af filmen, men det hele bliver leveret med et glimt i øjet og et smil på læben, og overgår derfor de langt mere latterlige amerikanske spoof-film som fx Epic Movie (2007), Date Movie (2006) og Meet the Spartans (2008). Samtidig viser filmen en smuk billedside med speciel effects og tekniske kvaliteter ud over det sædvanlige, så man ikke kan undgå at tænke på at filmens budget må have været forholdsvis høj.

The New Adventures of Aladdin er som sagt et friskt pust til det klassiske Aladdin-eventyr, men det er slet ikke sikkert, at humoren vil ramme alle. Sommetider tenderer filmen til det deciderede platte og kammer over, men ind i mellem rammer den altså plet. Filmen er langt fra et mesterværk og vil gå over hovedet på de fleste, men har man lyst til en uforpligtende omgang Aladdin-spoof, så er filmen et kig værd.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Twentieth Century Fox Home Entertainment Paramount

Titel: The New Adventures of Aladdin
Original Titel: Les nouvelles aventures d'Aladin
Premieredato: 15. maj 2017
Instruktør: Arthur Benzaquen
Skuespillere: Kev Adams, Jean-Paul Rouve, Vanessa Guide, William Lebghil, Audrey Lamy, Eric Judor, Michel Blanc
Spilletid: 107 min.
Selskab: Pathé, Fox-Paramount, 2015
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
War Of The World...
Undtagelsen
Maryam – den per...
Trolls på verden...
Frost 2
Birds Of Prey (4...
Blokhavn
Sangklubben
Mit tunesiske ev...
De Forbandede År...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...