Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Nightmare Before Christmas 3D

11. december 2009 af Rasmus Legene

6 stjerner Skriv en kommentar

The Nightmare Before Christmas 3D billede

Juleklassiker udsat for ny teknologi, næsten.

Lad os bare starte med at få en ting på det rene. Tim Burtons 'The Nightmare Before Christmas' har en helt speciel plads i mit hjerte. Det har nok, som med andre juletraditioner, noget at gøre med, at den er omgivet af specifikke omstændigheder. Oftest har jeg set den med min familie, når julen nærmer sig, og derfor synes jeg allerede om filmen før jeg tog ind og se den.
Filmen handler om halloweenland og kongen af dette, Skeleton Jack. Jack er den bedste til at skræmme i halloweenland, men han er træt af altid at lave det samme. I sin desperation vandrer han ud i skoven, og finder en dør til juleland. Naturligvis bliver han overrasket over, hvor anderledes det hele er, og utroligt nysgerrig for, hvordan den helligdag hænger sammen.

Filmen havde premiere første gang i 1993, og mange mennesker har antageligvis allerede set den. Men det er i virkeligheden den nye 3D effekt, vi denne gang kommer for at opleve. Her i danmark har vi kun haft 3D film i biograferne i dette år, men alt tyder på, at de er kommet for at blive. Dette er også grunden til, at vi først ser filmen i biograferne nu, på trods af at den oprindeligt havde 3D premiere i 2006. Det at den er fire år gammel kan godt mærkes. Filmen er lavet med den nye 3D teknologi, men meget tidligt i teknologiens udvikling. Et stadie der ikke rigtigt kan måle sig med de nyeste 3D film, men som stadig er milevidt foran de rød/grønne-briller, som nogen måske husker fra gamle 3D film.
Alt i alt virker 3D effekten rigtigt godt. Den giver ekstra dybde til billedet og får alting til at se endnu mere tiltalende ud. Der er meget få anfald af prangende 3D brug, hvilket gør, at man ikke på noget tidspunkt føler, at man bliver trukket ud af den gode fortælling.

Filmen er, som allerede nævnt, en gammeldags animationsfilm. Det vil sige dukker, der bliver flyttet i stop-motion. Når først 3D effekten kommer på, så ligner det hele dog lidt en blanding af stopmotion og computer animationsfilm.
Stemningen i filmen er hyggelig, på trods af de meget morbide billeder, der gennemsyrer det hele. Alle de forskellige billeder er fyldt med lækre, små detaljer, der forstærker stemningen, og glæder det lille barn inde i mig. Alt dette bliver kun forstærket af det gode stemme skuespil, der bliver lagt i alle rollerne.

Hvis jeg endeligt skal finde fejl ved filmen, så må det blive, at sangene er meget narrative i deres udførelse. Filmen må siges at være en musical, så derfor er der naturligvis adskillige sange i filmen. Sangene er gode pga. de kreative tekster, som gør utroligt meget for at fortælle historien, men i sidste ende er det de færreste af dem, der er gode sange i deres egen ret.

Jeg vil sige, at det er en rigtigt god film. Den er lækker teknisk, har en unik og magisk fortælling, der passer fantastisk til julen, og 3D effekten gør den endnu flottere, end man er vant til. Filmen vises dog uden undertekster, hvilket for mig mest giver mere opmærksomhed til billedet selv, men kan naturligvis være et problem for nogen.

Titel: The Nightmare Before Christmas 3D
Original Titel: The Nightmare Before Christmas 3D
Premieredato: 11. december 2009
Instruktør: Henry Selick
Skuespillere: Danny Elfman, Chris Sarandon, Catherine O'Hara, Willian Hickey, Glenn Shadix, Paul Reubens, Ken Page, Edward Ivory
Spilletid: 76 min.
Selskab: Disney, Disney, 2006
Genre: Musical
Link: http://adisney.go.com/disneyvideos/animatedfilms/nightmarebeforechristmas/


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...