Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Nines

27. oktober 2008 af Peter Johansen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Nines billede

Ryan Reynolds tackler hele 3 roller i dette spændende og mystiske drama!

The Nines er en af de film, der kan være svær at forklare uden at skulle fortælle hele handlingen.

Den handler om tre mænd, Gary, en tv-skuespiller under husarrest, Gavin, en manuskriptforfatter, der er med i et realityshow og Gabriel, der er en berømt spilproducent, hvis liv på en eller anden måde hænger sammen.

Filmen er delt i tre afsnit.
Det første, "The Prisoner" fortæller om Gary (Ryan Reynolds, "Van Wilder", Definitely, Maybe") en tv-skuespiller i et populært politishow, der efter en personlig nedtur, hvor han kommer til at brænde sit hus ned og på crack(!) kører galt og får husarrest i et stort hus, ejet af en forfatter, der er på arbejde et andet sted.
Hans P.R-kvinde, den charmerende Margaret (Melissa McCarthy, Gilmore Girls), flytter ind sammen med ham, da han begynder at opleve sære ting i huset og er overbevist om at han er forfulgt af tallet 9. Samtidigt bliver han besøgt af sin nye nabo, Sarah (Hope Davis, The Matador), som muligvis ikke har rent mel i posen.

Da Gary pludselig finder en seddel skrevet i sin egen håndskrift, der beder ham om at søge efter 9'erne og ser sig selv i huset, begynder virkeligheden at skride sammen for Gary.

Del 2, "Reality Television", handler om Gavin (Reynolds igen, nu med briler), der har skrevet pilotafsnittet til serien "Knowing", der handler om en mor og datter, der er faret vild i en skov. Han har skrevet hovedrollen specielt til sin veninde, Melissa (Melissa McCarthy igen). Samtidigt er han med i et realityshow, som omhandler hans arbejde på serien. TV-produceren Susan (Hope Davies igen), er ikke overbevist om at Melissa er det rette valg, da hun mener at Gavin skal vælge en 9'er, som han skriver ned på et papir (der bliver fundet af Gary). Da han bliver tvunget til at fyre Melissa fra serien, da tv-netværket hellere vil have en mere kendt skuespiller, går det helt galt får Gavin og pludselig står han uden sin veninde og uden et show. Og hvad er der med det realityshow han er med i?

Del 3, "Knowing" handler om Gabriel (Reynolds igen igen og skæg), en berømt spildesigner, der sammen med sin kone, Mary (McCarthy igen) og deres datter, Noelle (Elle Fanning, Dakotas knap så irriterende lillesøster), som er strandet i bjergene. Gabriel går alene efter hjælp og møder på vejen den mystiske kvinde, Sierra (Davies igen), som foregiver at hjælpe Gabriel.
Imens sidder Mary og Noelle og ser familiens optagelser på deres videokamera. Tror de, for det de i virkeligheden ser, er alt hvad der ellers har foregået og hvad sandheden med Gary, Gavin og Gabriel er.

Indtil slutningen spiller filmen som et mere eller mindre psykologisk drama, der med en vis surrealisme kravler ind under huden på seer'en. Slutningen hiver tæppet væk under en og vender op og ned på filmens virkelighed.

Filmens tema om vores opfattelse af virkelighed, os selv (og måske endda computerspil) bliver sat på lidt af en prøve, men jeg mener det er modigt af instruktøren, selvom det bliver lidt for bombastisk og stort og det er rart at se nogen prøve at gøre tingene bare en lille smule anderledes. Jeg mener dog samtidigt at slutningen kan være med til at ødelægge nogen folks filmoplevelse.

Filmen er skrevet og instrueret af John August, der tidligere har skrevet manuskripter til et par af Tim Burtons film (bla Big Fish og Charlie and the Chocolate Factory), men også de forfærdelige Charlie's Angels film, men det skinner tydeligt igennem at "The Nines" er han helt eget projekt.

Ryan Reynolds, der hidtil er mest kendt for mere komiske roller, viser i filmen en mere alvorlig side af sig selv og han gør det virkelig godt. Han giver hver af de tre hovedpersoner sin egen personlighed. Sammen med den meget karismatiske og søde Melissa McCarthy, som han har en rigtig god kemi med, holder det seeren fast til skærmen. Jeg håber at en anden instruktør er modig nok til at have dem sammen i en anden film igen.
Hope Davies er lidt mere anonym, men det har mere med den rolle, hun spiller at gøre, end med hendes evner.

Filmen er helt klart seværdig, både for fans af Ryan Reynolds, men også for folk, der vil have lidt mere at tænke over.

Der er desværre ingen ekstramateriale.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Sandrew Metronome.

Titel: The Nines
Original Titel: The Nines
Premieredato: 16. september 2008
Instruktør: John August
Skuespillere: Ryan Reynolds, Melissa McCarthy, Hope Davies
Spilletid: 100 min.
Selskab:
Genre: Drama
Link: http://www.sandrewmetronome.dk


banner
Overskrift Højre Block
Man vs. Bee (Net...
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
MenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...