Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Recruit (DVD)

23. september 2003 af Jacob M. Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar

The Recruit (DVD) billede

En ny uddannet CIA agent skal finde en muldvarp. Men intet er, hvad det ser ud til hos CIA

James Clayton (Colin Farrell) er en ung mand som bliver opsøgt af Walter Burke (Al Pacino). Walter Burke arbejder hos CIA, hvor hans job består i at rekruttere nye lovende talenter. Netop James Clayton er et stort talent, han sluttede på M.I.T. med top karakterer. Til optagelses prøverne hos CIA består han også med glans og Walter Burke får øjnene op for hans talent.

Efter optagelses prøverne bliver de nye elever kørt til CIA’s træningslejr, også kaldet ”Gården”. Her skal de lære alt fra nærkampe til afhøring. Igen beviser James Clayton’s hans kvaliteter. På Gården forelsker James sig i den smukke Layla Moore (Bridget Moynahan). Deres forhold skal vise sig at have ret stor indflydelse.

Efter opholdet på Gården bliver James sat til at opspore en dobbelt-agent, og handlingerne tager for alvor fart og James opdager hvor farligt livet som agent er. Efterhånden som han når længere med sin efterforskning, finder han ud af det stikker dybere end først antaget og at ikke alle er hvem de ser ud til.

Filmen tager udgangspunkt i uddannelsen af CIA’s agenter. Her får man et godt indblik i den verden, hvorefter James Clayton skal ud og opklare rigtige sager. Dette får seeren til at føle sig lidt på samme måde som James. At først gå igennem en træning, hvorefter at blive kastet ud i den virkelige verden. Det virker som om folkene bag filmen, har gjort et godt stykke arbejde med at researche. De har som det første filmhold nogensinde fået lov at komme ind i hovedkontoret i Langley. Det kan klart mærkes at de har fået rådgivning fra folk som kender den branche. Dette hiver filmens kvalitet en ekstra tand op.

De to hovedroller, Al Pacino som den rutinerede Walter Burke og Colin Farrell som den talentfulde rekrut James Clayton, gør det begge rigtig godt. Colin Farrell spiller igen formidabelt men hans bedste præstation er nu stadig at finde i den noget oversete Tigerland. Al Pacino gør det mere middelmådigt, men det er heller ikke ham som skal bære filmen. Bridget Moynahan spiller også godt som pigen James Clayton forelsker sig i.

The Recruit fremstår hos mig som en af de bedre agent film. Den er (gudskelov) langt mere realistisk og jordnær end fx Bond serien, og netop dette blandet med en udmærket historie gør det særdeles værd at se på.

Ekstra Materialet:

Det er ikke meget ekstra materiale som der er blevet plads til. Det består i et kommentar spor, 4 slettede scener som ikke er særligt interessante. Derudover er der en cirka 20 minutters dokumentar, hvor en ægte CIA agent sammenligner filmens verden med virkeligheden. I denne finder man ud hvor mange ting filmen egentlig har tilfælles med især optræningen af agenter. Denne lille dokumentar er faktisk ret spændende.
Karakter: 3/6

Konklusion:

The Recruit er bestemt værd at bruge tid på. Den har et interessant cast samt en spændende historie. Det eneste der trækker noget ned, er det noget skrabede ekstra materiale.

Filmen er venligst stillet til rådighed af SF/Fox.

Titel: The Recruit
Original Titel: The Recruit
Premieredato: 23. september 2003
Instruktør: Roger Donaldson
Skuespillere: Colin Farrel, Al Pacino, Bridget Moynahan, Gabriel Macht
Spilletid: 110 min.
Selskab: Spyglass Entertainment, SF-film, 2002
Genre: Thriller
Al Pacino og Colin Farrel i hovedrollerne i The Recruit
Al Pacino og Colin Farrel i hovedrollerne i The Recruit
Colin Farrel på jagt efter muldvarpen i CIA
Colin Farrel på jagt efter muldvarpen i CIA
Walter Burke rekruttere den talentfulde James Clayton
Walter Burke rekruttere den talentfulde James Clayton


banner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...