Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Situation

18. april 2009 af Jesper Poulsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Situation billede

En krig som rummer meget mere end det du troede du vidste...

Hvis du troede at du vidste alt om Irak-krigen, så kan du nok godt tro om igen. The Situation refererer til den interne forståelsesramme omkring et land i krise. Vores egen Connie Nielsen (Gladiator, One Hour Photo, Brødre) spiller krigs-reporteren Anna, som kommer tæt ind på den irakiske befolkning. Hun får et billede af at de amerikanske styrkers tilstedeværelse i Irak ikke nødvendigvis gør landet til et bedre sted at være, selvom Vestens opfattelse generelt er således. De interne magtkampe i landet påvirker mange familiers tilværelse, som må stille sig selv det urimelige spørgsmål: Var tingene bedre under Saddam Husseins styre? De regler den gængse iraker skulle følge førhen, er nu ophævet. Men hvad gør man så, når der ingen regler er?

The Situation er ikke nogen krigsfilm i ordets blodigste forstand. Her er primært tale om en historie som forsøges at flettes sammen af en række dillemma’er, der berører alle involverede parter i konflikten. Den usikre fremtid og enhver er sig selv nærmest, præger helhedsbilledet. Om det så er fra likvideringer, pengespil eller skjulte sandheder, så bevæger The Situation sig på den kant af oplysningsmedie, som vil fortælle en historie, som i princippet skulle kunne give stof til eftertanke, da den i sine brudstykker virker overbevisende i sin realisme og fremstilling, men…

Sidder man samtidig og håber på en gennemstruktureret fortælling som spinder alle sine løse ender sammen til sidst, ja så kommer man slukøret fra oplevelsen. The Situation ”dumper” i test, hvis man kan sige det sådan. Forsøget på at afvikle lidt ildkampe til sidst, virker påtaget og fejlslagent. Og man er i handlingsopbygningen blevet så rundtosset at den dybe sympati til sidst er udeblevet, for hvad var det lige man ville opnå?

The Situation er en af den slags politiske krigsdrama’er som stiller en lang række spørgsmål, som den desværre forsøger at besvare. Det er netop her rodet opstår – hvor man med fordel kunne have stillet konfliktens tema’er til fri debat. En skam, for resultatet kunne have blevet så meget bedre, hvis ambitionerne ikke havde fået storhedsvanvid til sidst i filmen.

Det er instruktør Philip Haas som godt nok har skabt sin mest prætentiøse film til dato, men den bedrift kan jeg ikke forestille mig andet end at han på sigt burde kunne overgå. I filmen medvirker desuden Damian Lewis (kendt fra Stormbreaker) og Mido Hamada, som du måske har set i tv-serien State Of Mind. The Situation er et af de få amerikanske filmprojekter, som har fået lov til at optage i Baghdad og det centrale Irak, i det hele taget. Noget af en præstation, når emnet nu omhandler det blødende sår, som krigen er. Desværre mangler der altså lige det sidste skud kvalitet, for at man ville kunne påstå at potentialet blev fuldt udnyttet.

Dvd’en indeholder ikke noget ekstra materiale og ej heller nogle trailere.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: The Situation
Original Titel: The Situation
Premieredato: 24. februar 2009
Instruktør: Philip Haas
Skuespillere: Connie Nielsen, Damian Lewis, Mido Hamada, John Slattery, Tom McCarthy, Peter Eyre, Shaun Evans, Driss Roukh, Nasser Memarzia m.fl
Spilletid: 102 min.
Selskab: Shadow Distribution, Red Wine Pictures, Armian Pictures, 2008
Genre: Drama
Link: http://www.thesituationmovie.com
banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...