Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

Bastarden


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

The Upside

20. juni 2019 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Upside billede

Vellykket genindspilning med masser af autentisk charme og indlevelse. Et af de få eksempler på at en såkaldt remake giver mening.

Når der bliver sagt fransk film, så risikerer man at få lettere rynken på næsen. Er det ikke sådan noget hovski-snovski-strimmel fyldt med symboler og sløv kameraføring? Sådan noget med at de stilistiske virkemidler er virkelig pæne, men at man skal have læst tykke bøger for at fatte noget af handlingen? Mange fordomme har franskmændene lagt øre til gennem tiden, men når det gælder De Urørlige fra 2011, så lyser mange ansigter op, for det er sjovt nok sådan en film som alle har set, og som alle synes om. Der er så bare det ved den at den jo var fransk og slet ikke passende ind i de stive stereotyper beskrevet oven for.

Omvendt kan man så sige at amerikansk film stjæler og låner alt hvad den kan trække. Har du lavet et internationalt hit på et andet sprog end engelsk, så er der store chancer for at der kommer en genindspilning the american way. Det er lige præcis hvad det skal handle om her, hvor The Intouchables er blevet til The Upside. Francois Cluzet er blevet byttet ud med Bryan Cranston, mens Omar Sy (der fik sit helt store gennembrud) er erstattet af Kevin Hart. Ellers er opskriften den samme, hvor vi første gang møder Dell (og ikke Driss) til jobsamtale hos Philip Lacasse. Philip er uløseligt bundet til elektrisk rullestol og lam i det meste af kroppen. Han kræver pasning og pleje i sin tilværelse, og netop den opgave er Dell interesseret i. Philips firmadirektør Yvonne (spillet af Nicole Kidman) har dog ikke meget til overs for Dell, som både har en kriminel fortid og har nok at gøre med at etablere et normalt forhold til en søn fra et tidligere forhold. Dermed betragtes Dell som det absolut værste bud på en ansat, i hvert fald af alle andre end Philip, som finder mod til at gå andre veje, og derfor ansættes Dell i stillingen. Hvad der bliver et møde mellem to vidt forskellige mennesker, som mødes i en dagligdag med sorgfulde, udfordrende, spændende, sjove og eftertænksomme situationer, ender som et stærkt venskab som ingen havde set komme. Filmen er i øvrigt baseret på en virkelig fortælling, og som stadig den dag i dag betyder et venskab mellem de ægte parter.

Neil Burger, instruktør på The Upside, formår at beholde så meget charme, at man ikke føler at der bliver gået på kompromis med det franske islæt i forhold til denne amerikanske genskabelse. Bryan Cranston er virkelig elskelig i rollen som Philip. Det er en stor bedrift at skildre et menneskes sind og personlighed i så passiv en position. Man fatter sympati lige med det samme, præcis som det er tilfældet med den impulsive og rapkæftede Dell i form af Kevin Hart. Lidt mere tør kiks spiller Nicole Kidman til perfektion som Yvonne. En dame der foretrækker etikette og faste normer. Selvom man kender det hele fra De Urørlige, så er hvert et minut i The Upside en genuin fornøjelse. Scenerne og sammenhængende er finurligt skildret, og man kan ikke undgå at føle sig tilpas og underholdt i d’herrers selskab.

Hvis du ikke har set De Urørlige, så gør det. Ej heller er det en skam at starte med denne. Den er millimeter fra at være lige så god som originalen, og det er yderst sjældent at man kan udtale dette. The Upside er helt klart bestået og fra min hånd indtjener den 4 fortjente stjerner.

Bonusmaterialet består af en række scener som blev fravalgt til den endelige version samt endnu en stak klip, som man af humoristiske årsager sagtens kan forstå at man var nødsaget til at tage om. Dertil kommer en stak trailers for andre udgivelser.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Universal Pictures.

Titel: The Upside
Original Titel: The Upside
Premieredato: 9. maj 2019
Instruktør: Neil Burger
Skuespillere: Bryan Cranston, Kevin Hart, Nicole Kidman, Michael Quinlan, Julianna Margulies, Tate Donovan, Aja Naomi King, Golshifteh Farahani
Spilletid: 125 min.
Selskab: STXfilms, Amazon Studios, 2017
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Saw X
The Creator
Madeleines Paris
Love Life
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Starstruck Sæson...
RetributionKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...