Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Tooth Fairy

14. august 2010 af Kristian Jensen

1 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Tooth Fairy billede

“Tooth Fairy” er nogenlunde lige så sjov som en dobbelt rodbehandling hos tandlægen…

Den gik ikke for Arnold Schwarzenegger i ”Kindergarten Cop” (1990). Den gik heller ikke for Vin Diesel i ”The Pacifier” (2005), og den går ej heller for Dwayne ”The Rock” Johnson i ”Tooth Fairy”, der netop er udkommet på dansk DVD og Blu Ray. Tanken om at tage hårdtpumpede actionmænd og putte dem ind i uvante roller, hvad end det er børnehaveklasselærer, babysitter eller som, nå ja, tandfe, er og bliver en virkelig elendig ide.

Dwayne Johnson spiller Derek Thompson, en ishockeyspiller, der er blevet kendt for at slå modstandernes tænder ud, og dermed har tilegnet sig det lidet flatterende kælenavn tandfeen. Udover karrieren som tandknusende hockeyspiller, bruger Thompson tiden på sin kæreste Carly (Ashley Judd) og hendes to børn. Familehyggen er umiddelbart sikret, men desværre kommer Thompson på glat is, da han fortæller Carlys datter, at tandfeen ikke eksisterer. Den lille piges drøm bliver knust, og dette skal naturligvis ikke gå ustraffet hen. Thompson bliver hidkaldt til fe-verdenen, hvor den gode over-fe Lily (Julie Andrews) dømmer ham til to ugers arbejde som rigtig tandfe. Thompson må modvilligt trække i strømpebukserne, og bevæbnet med fe-støv, tryllestav og andre remedier, skal hockeyspilleren forsøge at overbevise de andre feer om, at han ikke er en drømmeknusende og kynisk voksen.

”Tooth Fairy” er et cinematisk affaldsprodukt, der stinker langt væk af hurtige penge og udnyttelse af godtroende filmfans. Humoren er anstrengt og påklistret, og manuskriptet er nærmest ubærligt ringe skrevet. Replikkerne er tåkrummende dårlige, og det bliver ikke bedre af, at alle skuespillerne kører den af på rutinen. Der er ingen gnist i spillet, og jeg har virkelig svært ved at forstå hvad de ellers så talentfulde herrer Stephen Merchant og Billy Crystal laver i denne omgang bras. Men bliver helt trist til mode når man ser Julie Andrews i sit lives mest utaknemmelige rolle som overfeen Lily, og jeg håber virkelig at skuespillerinden i det mindste har fået en klækkelig gage.

Der er absolut intet positivt at sige om ”Tooth Fairy”, der burde flås ned fra hylderne i forretningerne og gemmes langt væk for aldrig at blive fundet frem igen. Filmen er en helt og aldeles ligegyldig omgang filmisk slam, der lukrerer på Dwayne Johnsons hvide tænder og bulnede mavemuskler.
Personligt vil jeg hellere have trukket to tænder ud uden bedøvelse, end at skulle gense dette makværk, der ikke fortjener at se dagens lys – overhovedet.

Ekstramateriale
Der er en god portion bonusmateriale til ”Tooth Fairy”, hvis man da orker at se mere, efter at have gennemgået filmens 101 minutters (tand)pine. Instruktøren Michael Lembeck har indspillet et fint kommentatorspor til filmen, samt indspillet en lille introduktion til løjerne. Derudover finder man en klassisk bag om kameraet film, samt den obligatoriske gagreel. I den mere bizarre ende finder man en tyve minutter lang fitness film, hvor ungerne introduceres til gymnastik på fe-manér. Der er ligeledes en række slettede scener fra filmen, deriblandt en yderst morsom duet mellem Dwayne Johnson og Stephen Merchant, der synger ”The wind under my wings” i et meget ømt toneleje. Blu Ray udgivelsen fungerer ligeledes som en digital kopi, der gør det muligt at overfører filmen til håndholdte afspillere.
Bonusmaterialet til ”Tooth Fairy” er ganske underholdende, om ikke andet så i forhold til selve filmen.

4 ON-Z stjerner til ekstramaterialet.

Blu Ray udgivelsen af ”Tooth Fairy” er helt i top. Billedet står krystalklart, med rene og farvemættede toner. Lydsporet er glimrende og fungerer helt som det skal. Alt bonusmaterialet er ligeledes skudt i HD, hvilket giver et godt helhedsindtryk.

Billede: Widescreen 16:9
Lyd: 5.1 DTS-HD
Tekstning: Dansk, svensk, norsk, finsk og engelsk.

Filmen er venligst stillet til rådighed af: SF/Fox.

Titel: Tooth Fairy
Original Titel: Tooth Fairy
Premieredato: 10. august 2010
Instruktør: Michael Lembeck
Skuespillere: Dwayne Johnson, Ashley Judd, Stephen Merchant, Ryan Sheckler, Julie Andrews, Billy Crystal
Spilletid: 101 min.
Selskab: Twentieth Century Fox 2010/ SF Film 2010
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...