Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Torchwood - sæson 1

6. januar 2009 af Helle Perrier

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Torchwood - sæson 1 billede

Aliens og mystiske ting fra rummet – og så i Cardiff!

Fans af BBC’s dramaafdeling vil sikkert på et tidspunkt have stiftet bekendtskab med serien Doctor Who. Her hører man første gang om specialenheden Torchwood, der tager sig af at beskytte menneskeheden mod de ting, som verdensrummet sender herned. Nu har fortællingen om Torchwood så fået sin egen serie, endda med Russel T. Davies, der var en af hovedforfatterne bag nogle af Doctor Who’s bedste afsnit, som bagmand.

Vi befinder os i Cardiff i nutiden.
En nat er den unge politbetjent Gwen ude for at undersøge et dødsfald. Pludselig bliver hun og de andre fra drabsafdelingen bedt om at forlade stedet, da efterforskningen skal overtages af specialenheden Torchwood.
Hun sniger sig i nærheden for at finde ud af hvad denne mystiske enhed skal med hendes dødsoffer. Hun ser en af gruppens medlemmer tage en mærkværdig handske på, og så kortvarigt genoplive den døde og udspørge ham om hvad der er sket.
Gwen forfølger de få spor hun har om Torchwood og dets medlemmer, og lige pludselig er hun dybt indvolveret i en række mystiske hændelser, der til sidst fører til at hun får tilbud om at blive del af Torchwood fra gruppens leder Kaptajn Jack Harkness.
Gennem Cardiff går der en revne i tids- og rumkontinuummet. Derfor er byen stærk befængt med rumvæsener og mystiske ting, der kommer for at forstyrre menneskenes verden. Det er så Torchwoods arbejde at undersøge og inddæmme alle disse fremmedartede ting, der kommer gennem riften.

Torchwood er umiddelbart en sær serie. Det er sci-fi, og så ikke alligevel. Effekterne er horrible og skuespillet ditto. Det er som udgangspunkt svært at forstå hvorfor serien har fået så stor en fanskare. Hvis man er fan af Doctor Who serien, så er denne spin-off med garanti noget for en, men er man ny i dette specielle univers, kan Torchwood virke som en stor vittighed til at begynde med. Det er de mest langt-ude fortællinger vi præsenteres for, men efter et par episoder, så, ja, så må man bare have mere. Det hele er så karikeret og vanvittigt selvhøjtideligt. Man skal lige se hvad der sker med robotkvinden, den udødelige Jack Harkness og rumvæsenet, der er kommet til jorden for at leve af menneskenes orgasmeenergi!

Alt i alt er Tochwood meget svær at give en mening om – for enten tager man det alvorligt og synes det er en fantastisk serie, eller også synes man det er utilsigtet morsomt – og at det er en fantastisk serie – eller også går det hele hen over hovedet på en og man tror man er havnet i en dårlig vittighed. For de kan da ikke mene det alvorligt kan de? Jo, det kan de! Og det er kun dejligt at se en mand kysse en anden mand begærligt efter de lige har reddet verden fra et rumuhyre. Se Torchwood – hvis du tør!

Der er desværre intet bonusmateriale på dvd’en.

Titel: Torchwood - season 1
Original Titel: Torchwood - season 1
Premieredato: 28. oktober 2008
Instruktør: Andy Goddard mfl
Skuespillere: John Barrowman, Eve Myles, Buron Godman
Spilletid: 750 min.
Selskab: BBC, 2008
Genre: Action


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...