Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Resten Af Livet
Resten Af Livet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Tortured

15. december 2008 af Jesper Hintze Vildbrad

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Tortured billede

En FBI agent, vil resolut kravle op sin fars fodspor, og vælger en dødsens farlig undercover mission, for at optrevle et enormt forbryder syndikat.

Kevin Cole (Cole Hauser) har umiddelbart alt hvad man kan ønske sig, en faderskikkelse, der ikke har mistet så meget af sin glans, en henrivende og let påklædt kæreste Becky (Emmanuelle Chriqui), men som intet ved om hans arbejde og de metoder han gør brug af.
Kevin vælger forbundets sværeste opgave, at optrevle et stort net af forbrydere, hvor den spøgelsesagtige bagmand ”Ziggy”, som indtil videre kun er en forvrænget mørkt stemme i telefonen.
FBI har kontakt til et af syndikatets tilholdssteder, bevogtet af 3 hårdkogte supportere. Det lykkedes Cole at lade sig infiltrere, via et par kriminelle handlinger, for han kontakt til huset. Han bliver ført dertil, og tortureret i et par dage. Derefter finder ”Ziggy” ham moden til at være en del af den yderste kreds. Og Kevin får jobbet at skulle være bødlen. I selv samme hus, via en tung sikkerheds dør, holdes Ziggy´s revisor Archie Green (Laurence Fishburne) fanget, i tunge lænker, for angiveligt at skulle have snydt Ziggy for 10 millioner dollars.
Kevin må æde sin egen selvopfattelse af hvad der er ret og vrang. Systematisk går han i gang med at torturere Mr. Green, der får klippet negle, med tilfældige bevægelser.
Dagens oplevelser begynder at slide den unge FBI agent ned, og forholdet til Becky er dalende.
Faren Jack (James Cromwell), råder ham til at springe fra, men Kevin er som besat af sin ideologi.

Nolan Lebovitz er ganske grøn som instruktør, men har alligevel sans for at smæde en horror thriller sammen, der ind imellem har momentet. Der er lignelser til ”Saw”, der også bruger tortur og kropslig skamferinger, som eksplicit fokus. Også de overraskende vendinger undervejs, og legen med nutid og fortid, er med til at holde sit tag i publikum. Valget af Cole Hauser som hovedperson, er med til at trække filmen ned. Han er en ganske ferm skuespiller, med et repertoire, men ikke format nok, til at fremstår i en hovedrolle af denne karakter. Der er ellers godt modspil af James Cromwell (”The Queen”, m.fl.), og især Laurence Fishburne (”Othello”, ”The Matrix”, ”Bobby” m.fl.), spiller med stor nuance.
Filmen har et islæt af b-film over sig, trods gode skuespiller og gode intentioner, og ind imellem glimter den. Men den er generelt banal, og ikke særlig stærk i sine replikker. Dens særdeles vellykkede slutning, harmonerer ikke men resten af filmen, der for ujævn, og ikke troværdig. Et af filmens temaer, af fader søn komplekset/konflikten der forbliver uløst. Uforståeligt er det også at FBI agenten ikke har de store skrupler i starten over at skulle udføre meget grove mishandlinger mod Green. At de kommer senere, virker næsten komisk.

Vedr. Ekstra materialet, har Sony Pictures valgt at stille denne dvd udgave til rådighed, som hverken havde danske tekster eller muligheder for valg af nogen art, men til gengæld havde et Sony mærke siddende i højre side, og en tekst kørende nederst hver andet minut med Sony Property. Hvis man ønsker at få anmeldt et af sine produkter, ville det være rimeligt at sende et eksemplar, der havde samme muligheder som dem der er til salg! Det er ganske enkelt dårlig forretningsgang. Og det er ikke første gang, og sikkert heller ikke sidste!

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Universal Pictures.

Titel: Tortured
Original Titel: Tortured
Premieredato: 21. oktober 2008
Instruktør: Nolan Lebovitz
Skuespillere: Laurence Fishburne, Cole Hauser, James Cromwell, Kevin Pollack, Jon Cryer, Emmanuelle Chriqui, James Denton
Spilletid: 103 min.
Selskab: Sony Pictures/2008
Genre: Thrillerbanner
Overskrift Højre Block
Man vs. Bee (Net...
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
MenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...