Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bjørn Nørgaard –...
Nordisk Film Uds...
Slagtøjsspiller ...
Drama Af Nina Beier
Another Kind Of ...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Marco Effekten
Marco Effekten billede

Jungle Cruise
Free Guy
Buster Oregon Mo...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Transit

11. april 2019 af Maria Bjerregaard

5 stjerner Skriv en kommentar

Transit  billede

“Transit” er et drama placeret midt under den moderne nynazisme og flygtningekrise i Europa, men forsøger samtidig også at tale vores medmenneskelighed til fornuft.

Den tyske instruktør, Christian Petzold, er ikke bange for at tage tunge emner op. Holocaust og racisme er blot to af emnerne i hans nyeste film ”Transit”, hvor vi befinder os i nutidens Frankrig, hvor en ung jøde gør alt for at overleve i en afstumpet og uretfærdig verden.

Nazisterne kommer
Tyskland har netop besejret Frankrig og begynder udrensningen af jøder og landets andre fjender. Georg ( Franz Rogowsk) er tysk jødisk flytning og forsøger, som mange andre, at flygte til USA eller Mexico via et transitpas. Ved en misforståelse indtager han identiteten af en afdød forfatter, og dette gør, at hans rejser nu bliver lidt nemmere. Han støder dog ind i kvinden, Marie (Paula Beer), som er gift med den afdøde forfatter, men intet aner.

Fremragende skuespil
Franz Rogowski spiller rollen Georg til perfektion. Med hans harerskår og stærke tyske accent formår han, at gøre Georg til en kompleks karakter i en urolig verden. Han gør, hvad han kan, for at overleve og viser også, hvordan menneskets overlevelsesinstinkt træder i kræft. Rogowski får også godt modspil fra Paula Beer, som de fleste kender fra det tyske drama ”Frantz”. Hun spiller den smukke, femme fetale med de røde læber og evnen til at knuse ethvert mandehjerte. Men ligesom Georg forsøger hun også at flygte til et bedre liv, selvom hun ikke aner sandheden om sin afdøde mand.

Tidløs horisont
Petzold gør noget interessant. Han hopper nemlig frem og tilbage i tiden, og vi ved aldrig helt, hvor vi befinder os. For de grusomme emner må jo høre fortiden tid – men nej. De befinder sig stadig i 2018. Dette er meget skræmmende og tankevækkende, og er tydeligvis Petzolds stikpille til den nyere bølge af nazister og kritikere af flygtningekrisen. Det er skræmmende at se, at behandlingen af flygtningen i vores fortid, stadig er synkront i vores nutid. Menneskelighed og nærhed er ikke længere vigtigt, og dette skaber også distanceringen imellem vores karakterer. Georg vil gerne være sammen med den smukke Marie, men grundet tidsperioden, bliver dette tæt på umuligt. Derfor er filmen ikke et kærlighedsdrama, men mere en opsang til den meningsløse distance imellem mennesker i en umenneskelig verden.

”Transit” er tankevækkende, skræmmende og meget angstprovokerende. Den stikker til nutidens nynazisme og vores evige kamp overfor ”de fremmede”. Franz Rogowski og Paula Beer er fremragende i deres roller som de fortabte sjæle, hvis skæbne, de ikke selv kan håndtere.

Titel: Transit
Original Titel: Transit
Premieredato: 11. april 2019
Instruktør: Christian Petzold
Skuespillere: Franz Rogowski, Paula Beer, Godehard Giese, Lilien Batman, Barbara Auer Matthias Brandt
Spilletid: 101 min.
Selskab: Schramm Film, Camera Film, 2019
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Jungle Cruise
Gagarine
The French Dispatch
Halloween Kills
The Last Duel
Venom: Let There...
Fremmede i Karl ...
Marco Effekten
Shiva Baby
Und Morgen Die G...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...