Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Twin Peaks: A Limited Event Series

3. juni 2018 af Nikolaj Sonqvist

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Twin Peaks: A Limited Event Series billede

Twin Peaks: A Limited Event Series

Hvis nogen kan dele anmeldere i to skare, så er David Lynch bestemt et godt bud og med Twin Peaks - A Limited Event Series gør han lige nøjagtigt dette.

Historien om Twin Peaks begyndte i 1990, hvor de 8 afsnit i første sæson var under kærlig hånd af David Lynch og Mark Frost. Successen blev efterfulgt året efter med hele 22 episoder dog med svingende kvalitet, da Lynch og Frost ikke selv var inde over dem alle. Men hvorom alt er, så blev Twin Peaks en kultserie, da lagde grundstenen for mange fremtidige serier.

Endnu en fornyelse af genren?
Twin Peaks fornyede på mange måder Tv-serie formatet, som hovedsageligt op igennem 70’erne og 80’erne havde bestået af Soap Opera og drama-, politi- og komedieserier. Twin Peaks var selvfølgelig ikke alene om det, men den krydsede elementer af soap opera, drama og komedieserier sammen med horror og kunst i stedet for at holde sig til en bestemt genre.

Twin Peaks havde altså fundet vej til mange tv-seere i de sidste 25 år og at der netop skulle gå denne årrække før vi skulle få endnu en sæson af Twin Peaks, er på en måde ingen tilfældighed. Twin Peaks - A Limited Event Series markerer nemlig 25 årsdagen for seriens finale, hvor Laura Palmer fortæller Agent Dale Cooper, imens de begge sidder i det ekstradimensionale Red Room at: ”I'll see you again in 25 years.” Så uden at spoile for meget, gør de netop dette.

I sæson 3 er alle 18 afsnit skrevet af David Lynch og Mark Frost og instrueret af David Lynch selv. Og det kan mærkes. Hvis nogen mente at de første to sæsoner af Twin Peaks var sære, så burde nok holde sig langt væk fra Twin Peaks - A Limited Event Series. Til alle os andre: husk at suge det hele ind!
Twin Peaks - A Limited Event Series bevæger sig i et tempi som en Bela Tarr film, i et surrealistisk univers som et Salvador Dalí maleri og med en kringlet fortællerstrategi, som kun Lynch selv formår.

Serien indeholder Lynchs vante paraply af absurditeter, fragmenterede scener, visuelle lækkerier og æstetiske palletter. Alle disse Lynchske temaer udspringer fra hans bagkatalog af forunderlige film, der alle tider har inspireret, forundret og forbløffet folk. Selvom flere afsnit af sæson 1 og 2, samt film som Mulholland Drive eller Lost Highway har illustreret Lynch’ teknikker og væsen, så fortsætter han med sæson 3 i al sin herlighed helt ud over afgrunden. Vi skal helt tilbage til Eraserhead eller længere tilbage til hans første kortfilm som nyudklækket kunstner, før vi helt kan begribe, hvad Lynch har gang i.

Man kan altid diskutere kunst. Men man endnu mere diskutere at skulle anmelde kunst. Det strider mod ethvert logisk ræsonnement for, hvordan man bedømmer subjektivitet. Men hvis man skal anmelde Twin Peaks - A Limited Event Series, så kan den både score topkarakterer eller absolut bundkarakter. Det er en serie, hvor man enten sluger det hele råt eller også løber man skrigende bort.

Jeg gjorde det første. For mig at se, at det endnu engang David Lynch og Mark Frost som bryder og måske endda fornyer serie-genren igen, som de gjorde i start 90’erne. Man kan i hvert fald lave en spejling til nutidens amerikanske tv-serie-format og sætter nogle tanker i gang om netop dette, er ved at være alt for kausalt, udtømt og stringent. Måske trænger den til en ordentlig ruske-tur igen!

SPECIAL FEATURES
IMPRESSIONS:
A Journey Behind the Scenes of Twin Peaks
The Man with the Grey Elevated Hair (29:40)
Tell it Martin (29:08)
Two Blue Balls (24:14)
The Number of Completion (29:17)
Bad Binoculars (28:08)
See You on the Other Side Dear Friend (30:00)
Do Not Pick Up Hitchhikers (26:44)
A Bloody Finger in Your Mouth (26:49)
The Polish Accountant (28:05)
A Pot of Boiling Oil (38:32)
Phenomenon
Part 1: Creation (4:40)
Part 2: Life After Death (4:50)
Part 3: Renaissance (4:50)
Behind-the-scenes Photo Gallery
Rancho Rosa Logos (2:25)
San Diego Comic-Con 2017 Twin Peaks Panel (61:26)
David Lynch Produced Promos
Piano (1:02)
Donut (:32)
Woods (:32)
People (:32)
Places (:32)
Albert (1:02)
In – cinema (1:32)

BLU-RAY EXCLUSIVE
A Very Lovely Dream: One Week in Twin Peaks (27:09)
Behind the Red Curtain (29:17)
I Had Bad Milk in Dehradun (28:11)Filmen er venligst stillet til rådighed af Twentieth Century Fox Home Entertainment Paramount.

Titel: Twin Peaks: A Limited Event Series
Original Titel: Twin Peaks: A Limited Event Series
Premieredato: 12. april 2018
Instruktør: David Lynch
Skuespillere: Kyle MacLachlan, Mädchen Amick, Sheryl Lee, Dana Ashbrook, Michael Horse, Chrysta Bell, Richard Beymer, Gia Carides, Miguel Ferrer, David Lynch
Spilletid: 1080 min.
Selskab: Twentieth Century Fox Home Entertainment Paramount, 2018
Genre: Thriller
Link: http://www.sho.com/twin-peaks


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...