Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Støt Cinemaonline
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Emma
Emma billede

The Farewell
Uden Mandat
A Beautiful Day ...
The Invisible Man


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Tycoon

25. oktober 2007 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar

Tycoon billede

En ingeniør kommer i klemme, mellem magtsyg arbejdsgiver og hans ganske tækkelige datter, og en indædt kamp tager sin begyndelse, uden hensynstagen for andre involverede.

Ingeniøren John Munroe (John Wayne) har fået et på papiret fordelagtigt opgave, at skulle bore igennem et mindre bjerg, til glæde for jernbanen.
Intet anende om arbejdsgiveren den berygtede Frederick Alexander ( Sir Cedric Hardwicke), der lever for sine aktionærer, og mindre om sikkerhedsforanstaltningerne for de arbejdende.
John er dog fuld af den dynamiske amerikanske 50´er optimisme, og med fuld damp på kedlerne tager han med sin partner Pop Mathews (James Gleason) hånd om sjakket, hvor omgangstonen er rå men kærlig.
I mellemtiden kan Munroe under en obligatorisk bytur, ikke tage øjnene fra den smukke Maura Alexander (Laraine Day), og aldeles straks gøre kur til hende. Han bliver advaret af hendes fætter og ingeniør på projektet Ricky (Anthony Quinn), om det uheldige sammentræf, at faren er den berygtede Frederick.
Og trods hans store indvendinger, bliver den trodsige Maura gift på sydlandsk rekordtid, og så kan krigen tage sin begyndelse.
Det starter med at bjergets materiale er af sådan en beskaffenhed, at flere midler må stilles til rådighed. Det stillads der holder det sammen under dynamitsprængningerne, truer konstant med at give efter. En betonfundament vil gøre udslaget. Alle er under pres, Munroe vil ikke bøje sig for svigerfaderen, og udsætter sig selv og sit team for umenneskeligheder.

Et gensyn med gunslingeren, stenansigtet, og den til tider pansrede mandskabsvogn i form af John Wayne, der kan være noget stereotyp i sine karakterer. Her er der anderledes frækhed over figuren, og med en skiftende personlighed undervejs i forløbet, viser han nye sider, som sagtens kunne være blevet mere udfordret, af hans manglende mod på anderledes roller.
Filmen er en slags kandiseret socialrealisme, med det typiske Hollywood islæt, hvor heltene og skurkene er trukket godt op i kontrasterne.
Instruktøren Richard Wallace har mange film bag sig, udviklede sig gennem tiden, fra de klassiske Hollywood stykker, til både kammerspillet, og de mere eventyrlige som ”Sinbad Søfareren”.
Replikkerne er ganske gode og er med til at rede filmen hjem på fire stjerner.

Ekstra materiale er et galleri over posteren/filmplakaten som den blev udviklede i diverse lande, samt still optagelser fra filmen.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
On Air Video.

Titel: Tycoon
Original Titel: Tycoon
Premieredato: 1. oktober 2007
Instruktør: Richard Wallace
Skuespillere: John Wayne, Laraine Day, Anthony Quinn, Sir Cedric Hardwicke, James Gleason, Judith Anderson
Spilletid: 129 min.
Selskab: Radio Pictures/1947
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Greenland
Vores mand i Ame...
Forført
The Gentlemen
The Jesus Rolls
Top Gun (UHD+Blu...
Sagen Collini
Luna og den magi...
Spioner på Missi...
UnhingedKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...