Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Ulvehunden

20. december 2018 af Maria Bjerregaard

5 stjerner Skriv en kommentar

Ulvehunden billede

”Ulvehunden” er en visuelt flot og vidunderlig animeret fortolkning af Jack Londons klassiske roman af samme navn.

Romanen ”Ulvehunden” eller ”White Fang” er snart ved at være en over 100 års gammel klassiker, men ikke det stod mindre, er den stadig meget aktuelt. Derfor giver den fint mening at forsøge sig med en animeret og børnevenlig udgave af historien. Men den er stadig meget barsk.

Ulvehunden Hvidtand
Vi følger Hvidtand, en blanding imellem en ulv og hund, som sammen med hans mor, forsøger at overleve den hårde og utilgivelige canadiske vildmark iblandt jæger og andre vilddyr. De finder ly hos indfødte indianere, men af frygt for at miste sit land, bliver høvdingen nød til at sælge Hvidtand til voldsmænd, som udelukkende bruger ham som kamphund. Men en dag møder Hvidtand en mand, som muligvis kan redde ham fra hans barske natur og gøre ham til en god hund.

En smuk animationsfilm
Allerede ved åbningsscenen tager kameraet os på skovtur, og vi ved hvilke visuelle lækkerier, som ligger og venter os. Vi får præsenteret disse billeder sammen med skøn musik, så vi allerede får fornemmelsen at det bliver en mand vs. natur-film. Og det visuelle er også yderst smukt i denne film. Sleve dyrene er helt fantastisk animeret, men også mennesker har fået et naturligt og realistisk udseende. Det er ikke en klassisk amerikansk produceret film, og dette kan også mærkes i dens udtryk. Filmen får mulighed for at være mere barsk, hvilket også gør det meget autentisk. For det er bestemt ikke nemt i en utilgivelig natur.

Endeløs symbolik og tematik
Selvom romanen er gammel, så er tematikken stadig ( og desværre ) relevant. Den snakker til vores medmenneskelighed, hvor indianerne nærmest bliver behandler som dyr. Hvilket er så barbarisk, når man tænker på, de lever på deres eget land, og nu skal betale for stadig at bo der. Men der er også barske scener med mænd, som udelukkende ser på dyr som profit. Disse scener kan være decideret ubehagelige, og derfor kan det synes underligt, at filmen kun har fået en censur på 7 år. For filmen er bestemt ikke for små børn!

”Ulvehunden” er en smuk og visuelt flot animeret film. Den har taget en klassisk historie og skabt en nyfortolkning. Selvom den er animeret og gjort meget børnevenlig, så er den stadig ikke for de helt små børn, da filmen indeholder barske og ubehagelige scener. Men vi andre kan sagtens sidde og nyde den.

Titel: Ulvehunden
Original Titel: White Fang
Premieredato: 20. december 2018
Instruktør: Alexandre Espigares
Skuespillere: Alexandre Willaume, Henning Jensen, Morten Suurballe, Ole Lemmeke, Trine Pallesen, Elliot Crosset Hove, Thomas Gabrielsson, Neel Rønholt, Jesper Lohmann, Steen Stig Lommer, Morten Hemmingsen, Jesper Hagelskær Paasch, Kenneth M, Christensen
Spilletid: 85 min.
Selskab: Superprod, Bidibul Productions, Big Beach Films, Sweet Chili Entertainment, 2018
Genre: Tegne- og animationsfilm
banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...