Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Casper
Idiot Prayer – N...
Sophia Loren Ven...
Disney+ Streamin...
70Mm-Film Samler...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Trolls På Verden...
Trolls På Verdenstruné billede

Honest Thief
Herself


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Ulveland

22. marts 2009 af Jesper Hintze Vildbrad

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Ulveland billede

I storslåede omgivelser, i det nordlige Sverige, har en rensdyrhyrde og hans nevø dræbt en ulv, som har dræbt og såret en del af rensdyrene. At dræbe en ulv, kan koste flere års fængsel!

De store vidder, ødemarken, har gjort Klemmens (Peter Stormare) til lidt af en enspænder. Han passer sin store flok af rensdyr i det åbne landskab, med hjælp af hunden Müsti, og nevøen, den 15-16 årig Nejla (Robin Lundberg). Han ser op til sin fåmælte onkel, og hans livsstil, til stor fortrydelse for hans forældre, der ønsker at han skal følge sin skolegang og omgås sine jævnaldrende venner.
En dag rammes de af en stor katastrofe, onklen og nevøen, en sulten og angrebsivrig ulv, har været på spil. Den har dræbt og såret et dusin af hjorden. Både Nejla og Klemmens kender konsekvenserne af at nedlægge en ulv. De er fredet og beskyttet af lovgivningen.
Ulven har dog ikke forladt området, dens spor rundt i terrænet tyder på nye angreb. Klemmens beslutter sig for at nedlægge den. Han sender Nejla hjem, for selv at tage ansvaret. Desværre opsnapper Nejla på vej hjem ulven, og får den dræbt med et øksehug. Klemmens hjælper Nejla med at slette ulvens spor, og sætter ild til den for at fjerne dens eksistens for myndighederne. Desværre tegner himlen et par helikoptere på vej mod røgen, Nejla og Klemmens tager flugten, og begge lever de nu i angsten for at blive opdaget.

Filmen ”Ulveland”, der ellers lå lige til højrebenet, med den svenske internationale stjerne Peter Stormare, og den eminente krimiforfatter Kerstin Ekman som manuskriptforfatter, fænger ikke rigtigt. Robin Lundberg der spiller den unge Nejla har ikke den karisma der kræves. Peter Stormare er set bedre, hans rolle kunne være castet til eksempelvis Mikael Persbrandt. Interessant hvad hans pågående spil kunne have ført til. Så hellere nyde Stormare i storfilm som ”Fargo”, ”The Big Lebowski”, ”Fanny & Alexander” m.fl.
Instruktøren Daniel Alfredson, bror til den mere interessante instruktør Tomas Alfredson (”Lad Den Rette Komme Ind” m.fl.), har fået enorm spot på sit arbejde. Han har fået overdraget arven fra Niels Arden Oplev´s første film ”Mænd Der Hader Kvinder” i trilogien, og er i gang med at filme ”Luftslottet Der Sprænges”, og senere i post-produktion ”Pigen Der Legede Med Ilden”. Interessant og se om han kan løfte arven, og ramme samme stil som Niels Arden Oplev formåede.
”Ulveland” skildrer fint det tavse landskab og alvoren blandt en befolkning, hver passer sit. Håbløsheden omkring en lovgivning, besluttet i Stockholm, at ulve er fredet, rammer mange rensdyr ejere/landmænd hårdt. Filmen delagtiggøre ganske tydeligt konflikten, og de hårde domme der rammer mennesker der forsvarer sig selv eller deres hjord.
Filmen er et uddrag fra Kerstin Ekmans tredje bog i romantrilogien ”Vargskinnet”.
I virkeligheden kunne man ønske at ulvene blev placeret i et reservat, så begge, både hyrder/landmænd og ulvene kunne leve hver deres liv uforstyrret.

Intet ekstra materiale på dvd´en, bortset fra muligheden for at vælge scene.

Filmen er venligst stillet til rådighed af: SF/Fox.

Titel: Ulveland
Original Titel: Varg
Premieredato: 10. marts 2009
Instruktør: Daniel Alfredson
Skuespillere: Peter Stormare, Robin Lundberg, Bo Samuelsson, Gustav Kling, Inga Sarri, Marie Delleskog, Rolf Degerlund, Svante Martin
Spilletid: 91 min.
Selskab: Migma Film/Sonet Film/SF Film/2008
Genre: Drama
banner
Overskrift Højre Block
Saint Maud
Greta
Herself
Body Swap
Idiot Prayer - N...
Roadkill
The Painted Bird
Retfærdighedens ...
Psycho - 60th An...
FreakyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...