Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022
Bodilprisen 2022...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Rød
Rød billede

Nordsøen


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Uptown Girls

27. februar 2004 af Henrik Andersen

3 stjerner Skriv en kommentar

Uptown Girls billede

Den unge indpulsive og forkælede overklassepige Molly bliver nødsaget til at tage et rigtigt job. Hun bliver barnepige for den 8 årige, gammelkloge hypokonder Ray og det går ikke stille for sig.

Molly Gunn ( Brittany Murphy. ) er en rig alenepige der lever sit liv som var hun en 8 årig prinsesse. Hun lever i det rige jet set og hendes liv er en lang fest. Hun har mistet begge hendes forældre i en ulykke, men hendes far var en kendt rock guitarist, så penge har aldrig hørt til Mollys bekymringer.
Men en dag styrter hendes prinsessetilværelse sammen, da hendes revisor løber med hele hendes formue. Molly står nu overfor den virkelige verden og alle dens små problemer, og for første gang i hendes liv bliver hun nød til at finde et job.
Molly har heldigvis mange venner der gerne vil hjælpe hende og inden længe har hendes ven Huey ( Donald Faison. ) skaffet hende et job som barnepige.
Ray Schleine ( Dakota Fanning. ) er en 8 årig pige der både er hypokonder og noget gammelklog i det. Hun lader sig ikke bare passe af hvem som helst. Hendes mor, Roma ( Heather Locklear. ) er en kendt pladeproducent, der gerne opfylder datterens ønsker, blot for at kunne slippe for, at bruge tid sammen med hende. Så der har igennem tiden været mange barnepiger igennem Rays tilværelse.
Den forkælede Molly har aldrig været vant til at holde styr på sit liv og Ray har altid taget alverdens sorger og bekymringer på hendes skuldre. Den barnlige voksne og det voksne barn er i første omgang som nat og dag, men inden længe lærer de noget om hinanden og den verden de lever i. Det er på tide at Molly bliver voksen og at Ray får lov til at værer barn. Og oven i alle disse prøvelser så er der jo også kærligheden. Molly er håbløst forelsket i den spirende rockmusiker Neal ( Jesse Spencer. ) der kun vil værer kæreste med hende hvis hun kan lægge prinsesselivet bag sig og lærer at leve et ” Rigtigt ” liv.

Instruktøren Boaz Yakin har bl.a. været manuskriptforfatter på Clint Eastwoods THE ROOKIE fra 1990.
I 1994 lavede han hans første film FRESH, som vandt en pris ved Sundance Film Festival, og i 2000 kunne vi se hans REMEMBER THE TITANS med Bl.a. Denzel Washington.

Michael Ballhaus har været cheffotograf på UPTOWN GIRLS. Han er næsten en levende legende når det kommer til at fotografere betydningsfulde film. Han har arbejdes sammen med Bl.a. Rainer Werner Fassbinder, Martin Scorsese, Robert Redford og Wolfgang Petersen.

Brittany Murphy der spiller overklasseløget Molly fik sit gennembrud i Amy Heckerlings CLUELESS fra 1995. Siden har vi set hende i en række ret så forskellige roller. Hun har bl.a. spillet med i GIRL INTERRUPTED, DON’T SAY A WORD, RIDING IN CARS WITH BOYS, 8 MILE, JUST MARRIED, GOOD BOY og SPUN. Brittany Murphys’ talent for komik kommer til fulde til udtryk i rollen som den håbløse Molly, der på sin total kiksede måde formår at sprede glæde omkring sin person.

Dakota Fanning der spiller pigen Ray har trods sine kun 10 år allerede spillet med i flere produktioner. Hun havde en rolle i I AM SAM og i 2002 var hun med i Andy Tennants SWEET HOME ALABAMA.

Heather Locklear Der spiller Rays mor Roma, er nok kendt af de fleste for hendes rolle som Sammy Jo i Tv-serien DOLLARS ( 1981-1989. ) Hun har også haft andre store roller på Tv. Bl.a. som Amanda i MELROSE PLACE. ( 1992-1999. )
Men hun har også haft andre filmroller. Her kan nævnes roller i FIRESTARTER, FIRST WIVES CLUB, MONEY TALKS.

UPTOVN GIRLS er en charmerende lille film der beviser at amerikanerne nu engang kan deres kram når det kommer til at lave hyggelige teenage komedier. Selvom filmen mangler dybde og dens karakterer næsten bliver spillet på en parodierne facon, så lykkedes det alligevel at holde smilet fast i de 93 min filmen varer.
Molly og Ray er den barnlige voksne og det voksne barn der må så meget grumt igennem inden de kan finde deres rigtige pladser i livet. Brittany Murphy er sød og charmerende klodset og hendes falden på halen komik virker overraskende godt. Men bedst vil man nok huske Dakota Fanning der spiller på alle tangenter som den møg irriterende skarnsunge Ray. Det bliver spændende at se hvad fremtidens Hollywood vil bringe hende.
UPTOWN GIRLS er ikke mere, end hvad den giver sig ud for at værer. Den holder hvad den lover og hvis man har lyst til at se en charmerende komedie dedikeret til barnet/den voksne i os alle så vil UPTOWN GIRLS værer et hyggeligt valg.

Titel: Uptown Girls
Original Titel: Uptown Girls
Premieredato: 27. februar 2004
Instruktør: Boaz Yakin
Skuespillere: Brittany Murphy, Dakota Fanning, Marley Shelton, Donald Faison, Jesse Spencer, Austin Pendleton, Heather Locklear.
Spilletid: 93 min.
Selskab: MGM, FC/Fox. 2003
Genre: Familie
Link: http://www.mgm.com/uptowngirls

banner
Overskrift Højre Block
Everything Every...
Lev, Elsk, Paris
Operation Mincemeat
På Nært Hold
Memory
Doctor Strange i...
Medina
Blacklight
Jujutsu Kaisen 0
HelligdagKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...