Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Black Panther: W...
Black Panther: Wakanda Forever billede

Emily


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Venner (9.sæson) (DVD)

22. januar 2004 af Claus Larsen

4 stjerner Skriv en kommentar

Venner (9.sæson) (DVD) billede

Nu kan vi invitere vores venner på besøg, når vi vil

Vennerne er tilbage for niende år træk og man kan kun sige at verden er blevet forandret en hel det. Ross og Rachel har fået deres lille baby Emma. Chandler og Monicas ægteskab går fremragende. De prøver også blive gravide, hvilket viser sig at være svært, og da Chandler oven i købet flytter til Tulsa, Oklahoma for at arbejde bliver ægteskabet sat på en prøve. Joey har stor succes på ”Days of our lives” og Phoebe møder en ny fyr Mike, som virker til at være en lovende fyr.
Sæsonens 24 afsnit kan ny købes på 3 DVD’er, hvoraf købet af de sidste 10 afsnit vil komme TV2 i forkøbet da de kun er kommet til afsnit 14.
Ud over at relationerne er skiftet lidt rundt i den nye sæson, og meget naturligvis drejer sig om voksenlivet som forældre, så er alt ved det gamle. Chandler er stadig pornofikseret i en grad, der kun overgås af den imbecile Joey, der til gengæld har et seksuelt drive, der vil noget. Dette drive søger Rachel hen i mod, da hun efter at have fået Emma måske godt kunne tænke sig at udforske hankønnet lidt mere. Monica er efterhånden blevet et sidekick, der ikke har de store historier i sig længere. Nu hvor hun er gift med Chandler og har fået fast job, er hun kun i stand til at blive henvendt til når det bliver virkelig pinligt. Hun har jo en fortid som en noget svær pige, hvilket hendes mand ikke undlader at påpege ind imellem. Ross er til gengæld rundt på gulvet og kan slet ikke styre sig efter at have fået Emma. Rachels udadvendthed misunder ham og han må gå til yderligheder for at finde fordums charme frem. Det skal vise sig, at det er i kraft af hans professorat i palæontologi at han til sidst møder en fantastisk kvinde.
De store spørgsmål i niende sæson bliver derfor om Monica og Chandler skal have børn? Om Rachel og Joey finder sammen til trods for Joeys lidt klodsede entre til sæsonen, hvor han uheldigvis frier til Rachel. Skal Phoebe og Mike flytte sammen? Og hvordan skal det hele dog gå. Alt dette finder man ud af på de tre dvd’er, der har fantastiske guest appearrances. Freddie Prinze Jr. er male-nanny, Christina Applegate er Rachels søster. Aisha Tyler spiller Charlie (en pige) i de sidste afsnit og får stor betydning i 10. sæson. Ellers dukker bl.a Cleo King (Dogville), Selma Blair (Storytelling), Dermot Mulruney, Jeff Goldblum og John Stamos. Bedst er Jon Lovitz i rollen som Rachels neurotiske blind-date, en rolle han også spiller i Todd Solondz’ Happiness.
Man kan kun generelt sige, at man kan ikke lade være med at holde at de seks unge mennesker. Serien er vittig og velskrevet. Specielt de mandlige roller har timingen i det humoristiske, mens de kvindelige roller er lidt mere problematiske. Phoebe er snart ved at være slidt, mens Rachel har udviklet sig til at være en nøgleperson i vennekredsen. Mon ikke serien også snart trænger til at blive snøret sammen i 10. og sidste sæson. 4 stjerner for et velspillet og velskrevet sit-com, derikke som Seinfeld tager mange form- og genremæssige krumspring.

Ekstra-Materiale
Er man en af dem, der forventer at selskaberne bag sådan en DVD udnytter mediets muligheder til at vise interviews, fraklip, bag-om-kameraet film osv. Så bliver du slemt skuffet ved købet af Friends. Prisen taget i betragtning er der ikke meget at komme efter. Der er ikke andet end Audio-valg og forskellige undertekster på dvd’erne. Meget lidt, når man givetvis har timevis af sjove fraklip liggende. Fanbehandling har Warner Bros. ikke den store forståelse for, hvorfor ekstramaterialet får nul komma nul stjerner. Især fordi det danske distributionsselskab har været så frække at skrive ”Ingen danske undertekster på ekstra materiale”. Nej tak – det forstår man godt. Nul stjerner.
Venligst udlånt af Sandrew/Metronome

Titel: Venner
Original Titel: Friends
Premieredato: 22. januar 2004
Instruktør: diverse
Skuespillere: Jennifer Aniston, Courtney Cox Arquette, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer
Spilletid: 528 min.
Selskab: Bright, Kaufman & Crane, Warner Bros og Sandrew Metronome (2002)
Genre: Humor
Link: http://www2..warnerbros.com/friendstv


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Crimes Of The Fu...
Vanskabte Land
Trold (Netflix)
Rimini
Andor (Disney+)
Bardo: False Chr...
Loving Highsmith
The Menu
She SaidKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...