Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Viceværten

27. februar 2013 af Michelle Luna Bordig

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Viceværten billede

Uskyldig, ung pige med helbredende kræfter vækker følelser hos en ældre mand.

Per (Lars Mikkelsen) er en ældre vicevært i et boligbyggeri, han er en vred og bitter mand uden mange glæder. Hans kone har fundet en ny ung mand, han har en søn, som ryger ind og ud af fængsel, han har ondt i ryggen og to sølle venner, som han hundser med.

En dag finder han en nøgen pige (Julie Zangenberg) i en tom lejlighed, hun ligger på gulvet og er meget sød og uskyldig. Hun taler ikke og er åbenbart lige noget for Per. Per har sex med hende, og anser dette for hendes betaling af huslejen. En af Pers venner er i dårligt humør, så han besøger også lige pigen. Pigen virker glad hele tiden. Men hvad er der med denne pige? Er hun en engel? Noget er der med hende, for nu viser det sig at både Pers ryg og vennens dårlige knæ er helbredt.

Per tager hende hjem i sin egen lejlighed og hendes hjælpeløshed vækker noget nyt i ham, en omsorg, en eftertanke, en blød side. Men verden trænger sig på, vennerne har venner, der også skal helbredes, og da Per får nok og nægter dem adgang til sin pige, kommer han på kant med alt og alle og hans verden bryder sammen. Per trænges op i en krog og opdager, at han er ved at ødelægge både sig selv og pigen.

Det interessante i Viceværten er ikke Julie Zangenbergs (Klatretøsen) nøgne, smilene krop, men derimod hvad hun forandrer ved Per. Hendes udvikling er dog minimal. Hun lærer at spise, at drikke cola og hvad "pay the rent" betyder, nemlig privat tid med viceværten. Det mest interessante er viceværtens udvikling og det at pigens kærlige berøring kan forandre. Per viser omsorg, og får en form for ejerfornemmelse over pigen, at hun er hans og kun hans. Per får det dårligt når andre mænd ligger med hende, han bliver sur og vred og får følesen af at nogen udnytter hans pige.

Lars Mikkelsen (Headhunter) spiller rollen som viceværten fantastisk, hvilket også har udløst både en Robert – og Bodil nominering. Mikkelsen formår virkelig at udtrykke Pers frustrationer, når en mand er inde hos pigen, og Per sidder helt tavs og er ved at gå i opløsning. Det er Mikkelsen, som løfter denne film op. Viceværten er en magisk, mærkelig film om hvordan kærlighed kan helbrede og forandre.

Der er intet ekstramateriale.
Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Viceværten
Original Titel: Viceværten
Premieredato: 26. februar 2013
Instruktør: Katrine Wiedemann
Skuespillere: Lars Mikkelsen, Julie Zangenberg, Nicolaj Kopernikus, Tommy Kenter, Peter Plaugborg, Ditte Grabøl
Spilletid: 88 min.
Selskab: Nordisk Film
Genre: Drama
Link: http://www.kino.dk/film/v/vi/vicevaerten

banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...