Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Vikaren

19. december 2007 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Vikaren billede

Der er gys og gru i dette sort humoristiske genre forskydende udspil fra Bornedal, om 6.B der har fået en ny vikar, som desværre er blevet besat af en grusomt karakter...

Langt ude på landet, i en burhønsefarm, så tror man ikke der kan blive mere uhyggeligt. Men et stort gråmeleret stormvejr har plantet sig over denne gård, og med ét åbner himlen sig, noget der kunne forveksles med klokkeblomst, en lille lysende kugle finder vej ned, og finder tilsyneladende den brovtende bondemand for uegnet som værtskrop, men derimod den sovende bondekone, der foran et flimrende fjernsyn har lagt nakken tilbage i et stort gab, og ned deri daler ildkuglen. Ulla Harms (Paprika Steen) er født. Historiens grundlæggende tema, er jagten på hvad kærlighed er, som rumvæsnet Ulla Helms jagter, for at løse de konflikter på sin egen planet, hvor hunnen æder manden, på godt edderkoppemanér, efter endt og vellykket parring! Vis kærligheden kom imellem, kunne det sætte en stopper for denne tragiske blodrus!

Et andet sted ikke så langt derfra, er den unge Carl (Jonas Wandschneider) i stor krise, hans elskede mor er død i et trafik uheld, hvor Jonas var med i bilen, da det skete. Han har brug for selv at bearbejde sorgen, og ikke udlevere sig til den klichetunge skolepsykolog.
Faren (Ulrich Thomsen) er så småt begyndt at kigge efter en ny kæreste, men uden den store entusiasme.
Men en dag sker der noget i Carls liv. Klassens elskede lærer, er blevet forgiftet med salmonella, og erstatningen er allerede fundet, i form af udsendingen fra selve undervisningsministeriet, vikaren Ulla Helms!
Hun får lynhurtigt sat sig i respekt, og klassen må pludselig holde sammen mod den iskolde overmagt..

Ole Bornedal sprænger igen dansk film, som han gjorde det i 1994 med ”Nattevagten”. Her i denne ungdoms-/ familiefilm, hvor de voksne lidt parodieret, bortset fra Ulla Harms, og faren spillet af Ulrich Thomsen. Specielt skolens psykolog med sine perfektionelle blyant spidseri, er et kedsommeligt element i en ellers ganske underholdende historie, med sjove og skarpe replikker. Ingen tvivl om at samfundsrevseren Bornedal også her er lidt ude med en spids blyant.
Det er børnenes historie, de er initiativtagerne, de smarte, medens de voksne fremstår som autoritetstro tryghedsnarkomaner, hvilket tværtom er et billede af dagens Danmark. Vikaren er bestemt en film der bejler om de fem stjerner, hvis den havde sparet lidt på klichéerne og været mere tro mod sin kurs. De såkaldte sjove elementer bliver for tvungent, eksempelvis skolepsykologens foredrag om børns udvikling mod fortabelse, som bliver fremført med stor tyk streg under overdrivelse. Gennemført er det når denne alien angriber en burhønsefarm, og 6.B´s klasselærer samtidig bliver ramt af salmonella.
Og Paprika Steen er en stor nydelse i denne film.
Sammen med Niels Arcels ”De Fortabte Sjæles Ø”, sparker Bornedal nyt liv i dansk ungdomsfilm.

Ekstra materiale til denne dvd udgivelse, er to trailer versioner af ”Vikaren”. Der savnes hvordan filmen blev til, speciel effekt holder, som kræver ros for deres flotte arbejde på denne film. Evt. Interview med de implicerede. Så en enkelt stjerne til ekstra materialet!

Filmen er venligst stillet til rådighed af:SF/Fox.

Titel: Vikaren
Original Titel: Vikaren
Premieredato: 11. december 2007
Instruktør: Ole Bornedal
Skuespillere: Paprika Steen, Jonas Wandschneider, Ulrich Thomsen, Sofie Gråbøl, Sonja Richter, Emma Juel Justesen, Ulf Pilgaard, Peter Hesse Overgaard
Spilletid: 90 min.
Selskab: Thura Film/2007
Genre: Gyser
Link: http://www.vikaren.com/banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...