Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Wallander - Containeren

17. marts 2007 af Morten Eriksen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Wallander - Containeren billede

9’ende kapitel i den fremragende politiserie om kriminalbetjent Kurt Wallander.

Sidst vi var i selskab med Wallander var i mysteriet om et mord på en kvinde i Ystad og koblingen mellem hende og en hemmelighedsfuld og knap så tiltalende fotograf, spillet fremragende af Thomas Gabrielsson som vi kender herhjemme fra flere større produktioner og som snart kan ses i ”Tempelriddernes skat II”.

Nu er de sidste 5 film i serien på dvd. Der er 13 i alt, og indtil nu har det været et spændende bekendskab med et velopbygget persongalleri og nogle fængende kriminalhistorier. Man kommer ikke udenom, at den 6 film ”Mastermind” er den hidtil bedste i serien. Det er ikke så tit nu om stunder, at man præsenteres for noget så neglebiddende godt som i den film! Den røg også en tur i de svenske biografer inden den landede på dvd.

Nu til dette afsnit. En container bliver fundet i skoven ved Krageholmsøen og Linda Wallander (Johanna Sällström) og en anden betjent tager ud til stedet. Her gør de et gruopvækkende fund, da de ser hvad containeren indeholder. En gruppe illegale flytninge som er døde af iltmangel, dog er et spædbarn stadig i live.

Hvad laver containeren dér og hvor er chaufføren? Der er mange ubesvarede spørgsmål. En ledetråd fra en genstand i containeren peger i retning af et nonnekloster. Nonnerne viser sig at huse to børn der venter på at deres forældre skal komme til landet.

Politiet tjekker op på køretøjet, og det viser sig at være indgået i en spillegæld. Nu er de på sporet og det viser sig at det ikke kun handler om menneskesmugling, men der er meget mere ombord! En ny transport er på vej, og Kurt Wallander starter et ikke ufarligt arbejde, da han vælger at satse alt og følge lige i hælene på transporten...

Vi får mere af den vanlige kvalitet som kendetegner serien. Historien er dog ikke så frygtelig interessant det første stykke tid hvor de er på bar bund, men efter ca. en time griber den for alvor fat i tilskueren og så bliver det rigtig godt. En lidt sjov gimmick, som dog desværre aldrig går hen og bliver rigtig interessant er, at Wallanders kontakt i Europol er den danske skuespillerinde Charlotte Fich. Her har vi altså Ingrid Dahl fra Rejseholdet og Kurt Wallander fra politiet i Ystad. Face to face! Om det er min manglende evne til at kunne abstrahere fra danske skuespillere i udenlandske produktioner, ved jeg ikke, men jeg synes at Fich’s præstation falder igennem. Hendes spil er her lidt mekanisk og knap så troværdigt som man kunne ønske. Det er dog en rolle der godt kunne bruges i senere afsnit, da hendes levevis matcher perfekt til Wallanders karaktér i serien, og der er derfor grobund for et samspil.

Instruktøren er denne gang Anders Engström. Det er hans første Wallander film af i alt 3. Han har erfaring fra en række svenske og finske miniserier.

DVD specifikationer:

Menuerne er still billeder med temaet som underlægningsmusik. Billedet er i 16:9 (1.78:1) og billedkvaliteten er ligesom med de øvrige afsnit i top. Filmen er tekstet på dansk, svensk, norsk, finsk og engelsk. Der kan vælges svensk DD2.0, DD5.1 og DTS 5.1.

Ekstramateriale:

Biografier
Trailer

Man kan lede meget længe efter ekstramateriale på disse udgivelser, men det er til syvende og sidst vel heller ikke dét det handler om så længe at filmen er værd at se. Der er biografier for Krister Henriksson, Johanna Sällström og Ola Rapace samt en trailer for den næste film i serien ”Luftkastellet”.

Filmen er lige slut, og filmen og dens persongalleri og historie er stadig frisk i erindringen da jeg klikker mig ind på den glimrende side www.inspector-wallander.org for at tjekke om siden stadig er aktiv. Der går ikke mange sekunder før jeg føler mig som strandet et sted mellem film og virkelighed, da der står at Johanna Sällström i starten af februar i år blev fundet død i hendes lejlighed i Malmø. 32 år gammel!!! Jeg har stadig ikke forladt filmens univers helt, og det chockerer mig på en mærkelig surrealistisk måde. En ung og lovende skuespillerinde, der klarer det til tider umulige i serien er død i virkeligheden.

Jeg starter min egen efterforskning og finder ud af, at dødsårsagen endnu ikke er blevet offentliggjort...

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
SF/Fox.

Titel: Wallander - Containeren
Original Titel: Wallander - Täckmanteln
Premieredato: 20. marts 2007
Instruktør: Anders Engström
Skuespillere: Krister Henriksson, Johanna Sällström, Ola Rapace, Chatarina Larsson, Fredrik Gunnarsson, Mats Bergman, Charlotte Fich
Spilletid: 87 min.
Selskab: Yellow Bird Films 2006
Genre: Krimi
Link: http://www.inspector-wallander.org
”Stefan, er du med på det her?” (svaret er ja, og så starter løjerne).
”Stefan, er du med på det her?” (svaret er ja, og så starter løjerne).
Face 2 face!
Face 2 face!


banner
Overskrift Højre Block
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...