Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Wallander - Jokeren

22. marts 2007 af Søren Falgaard

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Wallander - Jokeren billede

Tolvte del i den tretten afsnit lange filmføjleton om Mankells krimikommissær Kurt Wallander er både spændende og intelligent

Her i tolvte del af de i alt tretten nye film om kriminalkommissær Wallander tager sin begyndelse på en strandpromenade i Sverige, hvor den enlige mor der ejer den nærliggende restauration skydes ned en sen aftentime. Eneste vidne er kvindens datter, der er gået i chok, så Wallander og hans team af politifolk står på bar bund. Men da der opstår mistanke om at mordet kan linkes til den kriminelle underverden i Malmø og det lidt tvivlsomme barsted Jokeren, tilkaldes der forstærkning til Ystads politi. Malmøbetjenten Frank Borg er en hårdkogt strømer, der kender underverdenen helt indefra og det må Wallander og hans lille gruppe benytte sig af.

Men Borgs beskidte metoder står ikke helt mål med Wallanders idealer og snart må der kæmpes både internt i afdelingen og udad til for at opklare den forbrydelse, der viser sig at have en lang forhistorie. Afsnittet er således fyldt med spændende twists og moralske spørgsmål, alt i mens den fortæller en spændende kriminalhistorie.

Som det er med hele serien her, er det ganske velproducerede krimifilm, der også byder på gode skuespilpræstationer. Personligt er jeg stadigvæk mere til Rolf Lassgård (Efter brylluppet) i rollen som Wallander, men Krister Henriksson er bestemt heller ikke dårlig i rollen som Henning Mankells politihelt. Derudover leverer Jakob Eklund en virkelig god gæsteoptræden som den kompromisløse Frank Borg, ligesom Ola Rapace fortsætter sine fine stil som den lidt uerfarne betjent Stefan Lindman.

Så der er ingen vej udenom. Er man krimifan og allerede i gang med at samle det omfattende filmmateriale om Wallander, bør man også have 12 del i sin samling. Det er dog ikke noget must at være samler, for filmene kan sagtens ses hver for sig, og således også denne del.

Filmen er med danske undertekster.

Ekstramateriale
Der er ikke meget ekstramateriale at komme efter på udgivelsen. Et par biografier, som man kan finde bedre på nettet, samt en trailer virker mere som ligegyldigt fyld end noget egentlig ekstra.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
SF/Fox.

Titel: Wallander - Jokeren
Original Titel: Wallander - Jokeren
Premieredato: 20. marts 2007
Instruktør: Stephan Apelgren
Skuespillere: Krister Henriksson, Johanna Sällström, Ola Rapace, Fredrik Gunnarsson, Mats Bergman, Marianne Mörck, Stina Ekblad, Göran Aronsson, Angela Kovacs, Chatarina Larsson, Douglas Johansson, Penti Pirkola
Spilletid: 89 min.
Selskab: Yellow Bird Films AB
Genre: Krimi
Link: http://www.imdb.com


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...