Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jomfruer Fra Rummet
Jomfruer Fra Rummet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

While We're Young

20. september 2015 af Elsebeth Frederiksen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

While We're Young billede

Intelligent komedie om et par i midtvejskrise.

Noah Baumbach, manden bag filmene Squid and the Whale og Frances Ha er altid et interessant bekendtskab. Ofte handler hans film om sjove, skæve personligheder, som ofte har en eller anden eksistentiel krise. Baumbach minder ofte om en yngre Woody Allen, der med sin skarpe satire og sans for gode dialoger, altid skaber gode og vedkommende film.

While We’re Young er ingen undtagelse. Ben Stiller og Naomi Watts er Josh og Cornelia. Et par i 40erne som er ved at gå lidt sur i det der samliv. Deres bedste venner får børn og de bliver ved med at overvise sig selv om, at man er mere fri og har det bedre uden børn. Men de føler hurtigt, at de bliver udelukket fra det fine selskab, da de pludselig ikke kan relatere til deres venner fordi de ikke kan snakke om bleskift og gylp på trøjen. Josh har engang lavet en dokumentarfilm og han er godt i gang med den næste.
Han skal bare lige pengene til dem, noget han for øvrigt har ventet 10 år på. Da Jamie (Adam Driver) og Darby (Amanda Seyfried) en dag efter en forelæsning som Josh holder, henvender sig til Josh, bliver det starten på et venskab og en spirende realiseringsproces for Josh og Cornelia. De bliver inspireret af det unge hipsterpar, som bare lever i nuet og ikke bekymrer sig så meget om, hvad der skal ske i morgen. Jamie laver også dokumentarfilm og har ingen problemer med at få hjælp fra Cornelias far, som en kendt dokumentarist. Herefter begynder Joshs store eksistentielle krise. For er Jamie oprigtigt interesseret i venskab eller udnytter han Josh for at vinde noget?

Filmen er forvirrende. Med sjove øjeblikke og replikker. Med storbybohemeklichér, som gør det hele meget mere interessant. Darby er hipsteren, der er for cool til Facebook, er fri og så alligevel lever op til hipsterclichéen. Men ikke så forvirrende, at det generer seerens oplevelse.

Filmen er en komedie, men en meget intelligent en af slagsen. Her er ikke falde på halen humor, men intelligent dialog. Som sagt er filmen forvirrende, fordi man ikke helt ved, hvad Noah Baumbach vil med sin film. Men det er på en måde ret ligegyldigt, når det færdige resultat er så godt. Filmen er ikke så grundig i sin karakteropbygning, som i Baumbachs forrige film Frances Ha, men den sprudler af energi, kreativitet og humor.
Adam Driver er perfekt som hipsteren, med konen som ikke er så vild med hans udskejelser som han selv er og det er længe siden Ben Stiller har været så god i en komisk rolle. Dette er endnu et af Baumbachs guldkorn, som selvom det stritter i alle retninger alligevel er en helstøbt og intelligent film.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Scanbox.

Titel: While We're Young
Original Titel: While We're Young
Premieredato: 24. september 2015
Instruktør: Noah Baumbach
Skuespillere: Naomi Watts, Ben Stiller, Amanda Seyfried, Maria Dizzia, Adam Driver, Adam Horovitz, Matthew Maher, Peter Yarrow, Bonnie Kaufman, Hector Otero, Deborah Eisenberg, Dree Hemingway
Spilletid: 96 min.
Selskab: 2015
Genre: Drama , Humor
banner
Overskrift Højre Block
Munch
Jomfruer fra rummet
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...