Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Wide Open

27. august 2010 af Henrik Andersen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Wide Open billede

Gustav Wiklund og Christina Lindberg teamer op i denne nøgne klassiker, fra en tid hvor Svensk film gjorde sig i halv lumre produktioner. Er man Lindberg fan er denne film et must.

Paul køre taxi. En dag samler han sin fordrukne far op på travbanen. Han har spillet og drukket alle sine penge op, og Paul beslutter sig for at give ham et lift ind til byen. Han indkvarterer ham hos sin kæreste Marianne (Solveig Andersson), der bestemt ikke er glad for situationen. Marianne har en søster Beryl. Hun er skuespiller og har fået en nøgenrolle i en film, der nettop har premiere. Til festen bagefter ender Paul i høkassen sammen med en ung blondine, hvilket naturligvis ikke er godt for hans og Mariannes forhold. En dag møder Beryl den smukke Eva (Christina Lindberg), sammen tager de til en fotograf, der vil skyde nøgenbilleder af Eva. Beryl lokkes også til at deltage, hvilket bestemt ikke kommer til at gå stille af sig. Men snart er Beryl, Eva og Paul rodet ind i en sag, der omhandler en masse kokain og en mystisk person. Denne Mr. X (Jan-Oluf Rydqvist) gør alt, hvad der er i hans magt for at få kokainen tilbage, og de næste dage bliver ikke nemme at komme igennem for vores 3 hovedepersoner.

Selvom Christina Lindberg kun har en birolle i Wide Open, er det stadigvæk hendes film, og manuskript forfatter og instruktør Gustav Wiklund ville da også gerne have hendes navn trukket frem på plakaten, da han jo vidste, at hun solgte billetter. Hendes fans bliver da heller ikke snydt. Filmens højdepunkt er bestemt scenen, hvor Christina Linberg er til Fotoshoot hos en halv lummer fotograf. Det er virkelig guf for kendere.

Wide Open er for fans af denne genre, og andre bør måske holde sig lidt i baggrunden. Der er noget nostalagi over disse bløde 70'er sexfilm fra Sverige. De er fra en svunden tid, der aldrig kommer igen, og derfor er der, selvom de er halvpornografiske, en speciel uskyldig stemning i disse produktioner, som man ikke oplever i samme genre idag, hvor alt bliver penslet ud, og man får det hele serveret råt og uforsødet, om man vil det eller ej. Det er nettop denne uskyldighed der gør en film som Wide Open et kig værd.

Ekstramateriale.

Der er lidt men godt ekstramateriale på denne fine udgivelse. Helt i top er et eksklusivt interview med filmens hovederolle Christina Lindberg og filmens instruktør Gustav Wiberg. De fortæller her om tilblivelsen af Wide Open, og om hvilke tanker der lå bag denne produktion. Denne lille dokumentarfilm vare 19 min og er meget spændende at se.

Desuden er der biografier over Christina Lindberg, Solveig Andersson der i filmen spiller Marianne, og Jan-Olof Rydqvist der i Wide Open spiller den mystiske Mr. X.

På ekstramaterialet er også et smukt slideshow med billeder af Christina Linberg, og et spændende trailershow for andre Another World Entertainment titler i samme genre.

Ekstramaterialet får 2 stjerner ud af 6 mulige.

Billedet er slidt af tidens tand, men det ødelægger bestemt ikke helhedsindtrykket. Lyden er Dolby Digital og Wide Open kan ses med Danske, Finske og Norske undertekster.

Wide Open er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

Titel: Wide Open
Original Titel: Sængkamrater.
Premieredato: 16. august 2010
Instruktør: Gustav Wiklund.
Skuespillere: Christina Lindberg, Kent-Arne Dahlgren, Solveg Andersson, Gunilla Larsson, Jan-Olof Rydqvist, Tor Isedal, Leif Arne.
Spilletid: 97 min.
Selskab: 1979
Genre: Drama




banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...