Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Demon Slayer: To...
Demon Slayer: To The Hashira Training billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Wyatt Earp.

27. august 2004 af Henrik Andersen

5 stjerner Skriv en kommentar

Wyatt Earp. billede

Kevin Costner føre an i denne episke western om den legendariske gunslinger Wyatt Earp. Det er en episk historie om hævn, ære og om at tage loven i egen hånd i en tid, hvor lovløsheden rådede.

Wyatt Earp ( Kevin Costner ) vokser op i en familie, der er blevet opdraget med at intet er stærkere end, sammenholdet blandt familiemedlemmer. Alle andre betyder mindre.
Med den filosofi drager den unge Earp ud på eventyr i det vilde westen. Han strejfer rundt og henter livserfaring i det barske land, forskellige steder indtil han vender hjem for at gifte sig med hans barndoms veninde. De bliver gift og alt ånder fred og idyl, for den lille familie. Men en dag dør hans elskede af tuberkulose og Wyatt Earp, mister troen på hans tilværelse. Han brænder deres hus til grunden og strejfer nu rundt som drukkenbolt og hestetyv. Hans far ( Gene Hackman ) får ham ud af fængslet og Wyatt forlader staten, på flugt fra loven.
Han ender i Dodge City i Wichita, hvor han bliver udnævnt til hjælpe sherif, efter en udført heltedåd.
Hans brødre og vennen Doc Holliday, rejser efter nogle barske år i den næsten lovløse by til Tombstone i Arizona. Her bliver de berømte ordenshåndhævere. Berømte for deres til tider noget barske metoder.
En strid imellem dem og nogle cowboys føre til et skyderi ved O.K. Corral. Her skyder Wyatt, Doc og de andre Earp brødre, først og bliver slæbt i retten. Her efter går det ned af bakken for familien. De bliver forfulgt af lejemordere, der vil dem til livs. De får ramt på Wyatt’s lillebror og nu starter et sandt hævntogt, der atter sætter Wyatt Earp på den forkerte side af loven. Spørgsmålet er så, om man både kan være sherif og forbryder på samme tid, og er det tilladeligt at skyde folk ned med koldt blod, hvis det er hævn for et afdødt familiemedlem.

Lawrence Kasdan, der i sin tid skrev manuskript til RAIDERS OF THE LOST ARK er på banen med en episk western fortælling om en af Amerikansk histories mest berygtede ordenshåndhævere, Wyatt Earp.
Lawrence Kasdan har før lavet film i western genren. SILVERADO fra 1985, hvor Kevin Costner også havde en rolle.
Ellers har han lavet film som BODY HEAT, GRAND CANYON og FRENCH KISS.

Kevin Costner har rollen som den legendariske Wyatt Earp. Han har før spillet western rollen i hans egen DANSER MED ULVE. Ellers har han medvirket i så forskellige film som THE BODYGUARD, DE UOVERVINDELIGE og BREVET I FLASKEN. Han har for nyligt lavet endnu en western, OPEN RANGE.

Andre har før Kevin Costner spillet rollen som Wyatt Earp. Bedst husker man Henry Fonda i John Ford’s klassiker, MY DARLING CLEMENTINE fra 1946. Men også Kurt Russel gjorde et forsøg i TOMBSTONE.

WYATT EARP er en stort opsat western. Der er nok at se på og James Newton Howard’s smukke musik, understøtter de fantastiske billeder, og giver dem både dybde og følelser.
Historien er af episk karakter og med en spilletid på 3 timer, når man rundt i mange kroge af det vilde westen. Om historien er autentisk, ved jeg ikke. Men historien er underholdende og Wyatt Earp er en spændende person, med både gode og dårlige sider. Kevin Costner bære rollen flot. Han er tilpas kold og kynisk, i scenerne hvor hævntogtet sættes i værk. For Wyatt Earp var bestemt ikke kun kendt for hans heroiske heltegerninger.
Dennis Quaid er som drukkenbolten, morderen og ex tandlægen Doc Holliday, perfekt castet. Han tabte sig adskillige kilo før optagelserne og giver her en mindeværdig version af den tuberkuloseramte personlighed.
Nogle vil måske mene at WYATT EARP til tider er en smule for glansbilledagtig, men jeg syntes nu alligevel at den giver, et godt bud på tidsbilledet dengang.
Den hæver sig i hvert fald stort over filmen TOMBSTONE, der omhandler samme historie.
Så er man til western generelt, og dem bliver der jo ikke lavet så mange af for tiden, så er WYATT EARP, bestemt et kig værd. Lad dig ikke skræmme af den lange spilletid, for historien er så flot fortalt, at man glemmer tid og sted når man er midt i den.
Det er godt nok ikke Sam Peckinpah, Sergio Leone eller Clint Eastwood. Men Lawrence Kasdan, giver et godt bud på hvordan western genren ser ud i dag, og beviser at der stadigvæk er gode western historier, der kan fortælles om og om igen.

Ekstramateriale:

11 lifted scenes.

All-new docomentary: it happend that way. 14 min.

1994 Tv-special: Wyatt Earp-Walk with a legend. 23 min.

Theatrical Trailer. 03.20 min.

Karakter for ekstramateriale:***

Generalt ok ekstramateriale. Giver et kort og præcist indblik i hvor stor en produktion WYATT EARP var.
De ekstra scener er ikke alle lige spændende, men alligevel værd at se.

Filmen er venligst stillet til rådighed af .

Titel: Wyatt Earp.
Original Titel: Wyatt Earp.
Premieredato: 27. juli 2004
Instruktør: Lawrence Kasdan
Skuespillere: Kevin Costner, Dennis Quaid, Gene Hackman, Linden Ashby, Michael Madsen, Bill Pullman, Isabella Rossellini, Tom Sizemore, Adam Baldwin, Tea Leoni, Mark Harmon.
Spilletid: 182 min.
Selskab: Warner Brothers, Tig Productions . 1994.
Genre: Westernbanner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...