Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

A Cup of Love

12. juli 2008 af Maria Moni

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

A Cup of Love billede

A Cup of Love er en film som helt igennem handler om tro, håb og kærlighed i alle afskygninger.

Kærligheden er en svær størrelse, som ikke altid er nem at styre, hvilket er noget, personerne i denne film på den ene eller anden måde må sande. ”A Cup of Love”, er ligesom kollektivroman, opbygget af et udvidet persongalleri, der dog centrerer sig omkring Harry Stevenson (Morgan Freeman), der på mange måder fremstår som en alvidende fortæller. I hvert fald, når det kommer til de andres liv og skæbner. Denne overvågenhed kan tolkes som et tegn på, at Stevenson inden fortællingens begyndelse mere eller mindre overså sin egen søns stofmisbrugsproblem, hvilket resulterede i sønnens død.

Det er derfor en nedtrykt mand, som er tynget af skyld, vi møder i begyndelsen af filmen. Han føler sig distanceret i sit ægteskab, og Stevenson tilbringer derfor det meste af dagen på sin ven, Bradley Smiths (Greg Kinnear) café. Det er i dette miljø, at han betragter den levende verden omkring sig, og det er her, han deler ud af sin visdom. Stevenson har en evne til at se tingene før alle andre, og nogle gange er det ikke rare ting, han ser.

Robert Benton har, på baggrund af Charles Baxters roman, ikke alene skabt en indholdsmæssige, men i lige så høj grad en visuel smuk film. Inspireret af mystikken og den lunefulde stemning i Shakespeares komedie ”A Midsummer Night’s Dream” sætter Benton rammerne for den ligeså kærlighedsfyldte ”A Cup of Love”.

Morgan Freeman spiller rollen som Stevenson med den samme overbevisning og sindsro, som vi er vant til fra hans tidligere arbejde. Man fatter straks tillid til Stevenson, der fungerer som den ældre vise mand, som alle landsbyboerne går til, når de har et problem. Sammenspillet mellem Stevenson og Bradley Smith er filmens drivkraft, og deres samtaler sørger for den evige udvikling i ”A Cup of Love”. Forbindelsen mellem Stevenson og Chloe (Alexa Davalos) er det element i filmen, som symboliserer håb. Chloe er, på trods af en barsk fortid, uskyldig, og hun tror på, at kærligheden overvinder alt. Selv da hun som højgravid og nygift mister den eneste person, hendes mand Oscar (Toby Hemmingway), der nogensinde har gengældt hendes kærlighed.

Historien i ”A Cup of Love” er strikket godt sammen, og selvom filmen til tider er dybt tragisk, vidner den om det gode i mennesker, og den efterlader seeren med en fornemmelse af, at kærligheden rent faktisk er værd at kæmpe for, også når den gør ondt.

Ekstramateriale
Består af en musikvideo, tre featuretter: ”The players”, ”Merry fast” og ”What Fools these mortals be”, samt et trailers for: ”The Eye”, Iskariot”, In Bruges”, Cassandras Dream”, ”Its a Boy Girl Thing” og ”Kenny”.
Ekstramaterialet er ikke sindssygt spændende, men de tre featuretter giver et godt indblik i filmens univers, og instruktør Robert Bentons tanker bag filmen. Derfor tre stjerner ud af seks mulige.

Lyden er gengivet i Dolby Digital 2.0 og DTS surround 5.1.

Filmen er tekstet på dansk, norsk, svensk, finsk.

Filmen er venligst stillet til rådighed af: Scanbox.

Titel: A Cup of Love
Original Titel: Feast of Love
Premieredato: 10. juni 2008
Instruktør: Robert Benton
Skuespillere: Morgan Freeman, Greg Kinnear, Radha Mitchell, Billy Burke, Selma Blair, Alexa Davalos, Toby Hemmingway, Stana Katic, Erika Marozsán, Jane Alexander, Fred Ward
Spilletid: 93 min.
Selskab: : Lakeshore Entertainment, GreeneStreet Films, Revalations Entertainment, Metro-Goldwyn-Mayer Pictures m.fl.
Genre: Drama

banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...