Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

Demon Slayer: To...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Adèle and the secret of the mummy

10. maj 2011 af Kristian Jensen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Adèle and the secret of the mummy billede

Eventyrlig fransk action-ramasjang…

Efter et par halv-tamme animationsfilm er franske Luc Besson tilbage med en ’rigtig’ spillefilm, dog stadig med rødder i animation, eller rettere tegneserier. Besson har nemlig kastet sig over Jacques Tardis tegnede historier om Adèle Blanc-Sec, der løser mærkværdige mysterier i Paris anno 1910.
”Adèle and the secret of the mummy” hedder filmen, der netop har fået dansk dvd premiere.

I filmen møder vi den handlekraftige Adèle Blanc-Sec, der netop er hjemvendt fra en farefuld tur til Egypten. Med sig har Adèle en mystisk mumie, der muligvis gemmer på en hemmelighed, der kan redde hendes lammede søster fra døden. Samtidig er en millionårgammel flyveøgle udklækket på naturhistorisk museum, til stor undren for museets videnskabsmænd. De to historier er naturligvis forbundet med hinanden, og Adèle bliver hurtigt kastet i et vildt eventyr i de parisiske gader og stræder.

Lad det være sagt med det samme, at denne anmelders kendskab til Jacques Tardis originale tegneserier fra 1970’erne stort set er ikke-eksisterende. Fordelen ved dette er naturligvis, at filmen vurderes på egne præmisser og uden at skulle holdes op i mod det originale forlæg. På den anden side så vil fans af tegneserien næppe bryde sig særligt meget om filmatiseringen, da filmen, ifølge personlige kilder i tegneserieverdenen, ikke har meget med Tardis historier at gøre.

”Adèle and the secret of the mummy” er da mildest talt også en ret rodet affære, hvor de mange plottråde og sidehistorier til tider falder over hinanden. Filmens røde tråd, historien om Adèles ønske om at redde sin søster, formår ikke at holde filmen samlet, hvilket resulterer i en dalende underholdningsværdi.
Skuespillet ligger til gengæld et pænt stykke over gennemsnittet. Louise Bourgoin er charmerende som Adèle, mens en nærmest uigenkendelig Mathieu Amalric, leverer en lille sjov birolle som den Moriaty-lignende skurk Dieuleveult. Desværre bliver Amalrics karakter kun brugt ganske lidt, hvilket er synd og skam, da rollen fremstår som en af filmens mest interessante karakterer.

Dét der alligevel hæver filmen op over middel er uden tvivl Hugues Tissandiers smukke scenografi, Thierry Arbogasts flotte fotografering og ikke mindst Olivier Bériots klassiske kostumer. Paris anno 1911 er fremragende genskabt, og billederne er ikke mindre end en sand fryd for øjet.

”Adèle and the secret of the mummy” er altså en film der teknisk set hører til toppen af poppen. Desværre kan man ikke sige det samme om historien og manuskriptet, der farer vild i unødvendige sidehistorier og fjollede plottvists. Det kunne have været en virkelig god film, som kunne have leveret solid underholdning til hjemmebiffen. Desværre taber Luc Besson bolden, og filmen falder til jorden med et brag. En flot men rodet oplevelse.

Der er desværre intet ekstramateriale til ”Adèle and the secret of the mummy”.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film

Titel: Adèle and the secret of the mummy
Original Titel: Les aventures extraordinaires d’Adèle Blanc-Sec
Premieredato: 4. maj 2011
Instruktør: Luc Besson
Skuespillere: Louise Bourgoin, Mathieu Amalric, Nicolas Giraud, Gilles Lellouche, Philippe Nahon
Spilletid: 103 min.
Selskab: Europacorp 2010/Nordisk Film 2011
Genre: Action


banner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...