Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Alma

5. november 2021 af Anne Højgaard Christiansen

2 stjerner Skriv en kommentar

Alma billede

Der er mange tolkningsmuligheder, men ikke mange svar i Kristín Jóhannesdóttirs film Alma. Vi føres ind i en verden af mærkelige mennesker, hvid poetisk fotografisk skønhed og en intens, men svært forståelig historie om et menneske, der er gjort uret og kæmper for at få hævn.

Første gang vi møder Alma, er hun kun en lille pige på armen af en voksen, som forsøger at bringe hende i sikkerhed fra et bombet boligkvarter, hvor hendes far netop er blevet myrdet. I voice-over fortæller den lille Alma om sig selv, mens vi snart efter møder hende 25 år senere i et hvidt hospitalsunivers, hvor hun selv er så hvid og gennemsigtig, at hun får et næsten overjordisk skær.

Den voksne Alma taler ikke, hun er i psykiatrisk behandling og tilsyneladende næsten uden for rækkevidde. Kun har hun en slags forbindelse til sin psykiater Ingvar, som tilsyneladende forstår hende og forsøger at beskytte hende mod sig selv og mod de andre kvindelige patienter.

Vi finder hen ad vejen ud af, at Alma tilsyneladende har slået sin kæreste Ari ihjel, og at det måske er derfor, hun er i behandling. Da Ari så en dag alligevel dukker lyslevende op igen, tager Alma affære og går efter at få hævn over ham, der hængte hende op på mord.

Det lyder måske sammenhængende nok, men man bruger uforholdsmæssigt meget energi på at forsøge at finde hoved og hale i plot, underlige eksistenser, tilsyneladende uden anden funktion end at være underlige, og ikke mindst at forsøge at forstå, hvad der foregår i Almas sjæl uden helt at vide, hvad hendes motivation og følelser er.

Rollen som Alma fortolkes overbevisende af Snæfriður Ingvarsdóttir, som udvikler sig fra en skrøbelig patient til noget af en vild amazone. Men det er ikke nok til, at man kan forstå præmissen eller føle med Almas kamp for at nå sit mål.
Alma, som var Islands bidrag til Nordisk Råds Filmpris, er et poetisk kunstværk som en kunstudstilling, man går nysgerrigt igennem uden helt at blive lukket ind i værkets univers.

Titel: Alma
Original Titel: Alma
Premieredato: 5. november 2021
Instruktør: Kristín Jóhannesdóttir
Skuespillere: Snæfriður Ingvarsdóttir, Emanuelle Riva, Kristbjörg Kjeld, Hilmir Snær Guðnason
Spilletid: 94 min.
Selskab:
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...