Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Assassin's Creed

14. juni 2017 af Jesper Poulsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Assassin's Creed billede

At være et visuelt stærkt værk hjælper ikke det store, når man samtidig er en massiv rodebutik...

Det er sjældent at overførslen fra computerspil til spillefilm for alvor giver mening. Man kunne have håbet på at det var lykkedes i dette tilfælde, hvor det voldsomt populære og vanedannende Assassin’s Creed står for skud. Men lige så visuel vellykket den er, lige så vag og rodet er dens baggrundsfortælling og handling. Det er så ganske underholdende og lækkert lavet i form at de eksplosive kampscener med tilhørende rutsjeture på adskillige spanske bygningers tagrygge, men når det kommer til fortællingen om Callum Lynch, som erklæres død for siden at skulle bruges til et tidsrejseeksperiment, så halter det i den grad.

Callum (Michael Fassbender – 12 Years A Slave, Prometheus, Shame) ender i sine forfædres fodspor i 1400-tallets Spanien, hvor tempelridderordnen sidder tungt på magten. Royale personligheder er udsat og jaget, ganske som befolkningen er undertrygt. Den eneste resistans er en gruppe lejemordere med særdeles atletiske evner, som tager kampen op. En af den er Aguilar, en relativ til Callum, som Callum ender med at kunne styre og kontrollere (ganske som man kan styre en figur i computerspil…) via et program udviklet af Dr. Rikkin (Marion Cottillard – Inception, Allied, Spurven), som igen overvåges af dennes mystiske far (Jeremy Irons – The Borgias, Eragon, Die Hard: Mega Hard). Han er på jagt efter et æble skjult i 1400-tallet, som kan være kilden til styring af menneskets genetik. Callum sendes på adskillige virtuelle rejser til fortiden, hvor det gælder om at være ferm med skills og våben, for det vrimler med fjender. Det er langt det bedste at leve i skyggerne.

Det er virkelig spændende at følge disse tidsrejser, men omvendt på et ufatteligt søgt og plat grundlag. Undervejs nåede jeg lige at få tanken om det komplet tåbelige i genindspilningen af Point Break, hvor Bohdi forsøger at legalisere sin kriminalitet via miljøomsorg?!?! Dog bliver det heldigvis ikke så skørt i Assassin’s Creed, men det er heller ikke opfindsomheden der har boet hos manuskriptforfatterne og instruktør Justin Kurzel. Etablerede navne som Charlotte Rampling, Brendan Gleeson og Michael K. Williams kan ikke gøre meget for at få pilen til at pege i mere positiv retning.

Hvis man er fan af spillet, skal man naturligvis også se filmen. Dog må konklusionen være at filmen på ingen måde giver mening eller nuancer til spiloplevelsen. Jeg smider Doom-kortet, og kalder Assassin’s Creed på niveau med denne overførsel. Det ligner en undskyldning for at hæve nogle penge i en fart, og økonomisk skulle det så gå ud over de stakkels biografgængere, som muligvis er gået lettere skuffet hjem. Filmen slutter tilmed som en blanding af åbning og afrunding, og det er da slet ikke umuligt at Callum skal på flere eventyr i fremtiden. Gad vide om der er nogen der tør tage stafetten op? Lad mig i så fald anbefale at man sætter sig ned og strikker et vedkommende univers sammen, inden man tænder for kameraet og kalder: Action! Jeg kan ikke svinge mig op på mere end en middeloplevelse i form af 3 stjerner.

Foruden den flotte 4K Ultra HD skive, så indeholder udgivelsen også en blu-ray som er pakket med bonusmateriale. Du kan se en 5-delt dokumentar, som grundigt viser vej i tilblivelsen af filmen. Du kan også stille ind på en samtale med instruktør Justin Kurzel, se slettede scener og galleri og slutteligt opleve begge trailers til Assassin’s Creed.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Twentieth Century Fox Home Entertainment Paramount.

Titel: Assassin's Creed
Original Titel: Assassin's Creed
Premieredato: 25. maj 2017
Instruktør: Justin Kurzel
Skuespillere: Michael Fassbender, Marion Cotillard, Brendan Gleeson, Jeremy Irons, Michael K Williams, Charlotte Rampling, Essie Davis, Denis Ménochet, Ariane Labed, Khalid Abdalla
Spilletid: 115 min.
Selskab: Regency Enterprises, Ubisoft Entertainment, 2016
Genre: Action , Adventure


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...