Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Bang Bang Orangutang

9. december 2005 af Michael Panduro

4 stjerner Skriv en kommentar

Bang Bang Orangutang billede

Underspillet, lettere tosset film om nogle af livets mest seriøse emner

Den nogenlunde danske Simon Staho, der tidligere har lavet ”Vildspor” og ”Dag og Nat” er faret til det svenske broderland med sin seneste, ”Bang Bang Orangutang”. Filmen er et lille, komisk og lidt tosset hverdagsdrama om den stakkels Åke (Mikael Persbrandt).

Åke er så travl i firmaet at han ikke ser sin familie. En dag ser han heller ikke sin søn og ved et uheld kører han ham ned. Således kollapser den stakkels Åkes verden. Familien vil ikke have noget med ham at gøre, konen forlader ham og kalder ham barnemorder, hans forældre vil ikke snakke med ham og han mister sit job. Tilbage sidder de sørgelige rester af en forholdsvis usympatisk mand. Simon Staho vil så udforske denne mand. Finde ud af hvad han nu skal gøre og se om det lykkedes ham at skabe en tilværelse.

Det lyder meget alvorligt og det er det sådan set også, men som titlen antyder er ”Bang Bang Orangutang” ikke en film der skal tages alt for alvorligt. Filmen bygger på et fundament af underspillet humor og en særegen stil hvor der leges med subjektive farveskemaer over en bund af støjende 70’er-punk. Det fungerer ganske godt, ikke mindst takket være den velspillende Persbrandt og hans kemi med datteren spillet fremragende af den helt unge debutant Mimi Benckert-Claesson.

Datteren er Åkes eneste holdepunkt, den eneste der stadig elsker ham efter sønnens tragiske død og hun er samtidig publikums gennemskuende og velovervejede pejlepunkt. Den unge debutant spiller overbevisende op til niveau med den erfarne karakterskuespiller Persbrandt, og hvad der kan blive af den talentfulde lille pige vil kun tiden vise.

Filmen bliver desværre en smule monoton i længden og den kontaktsøgende, men socialt handicappede Åke begynder at gentage sig selv lidt for meget. Den dramatiske udvikling stopper dog aldrig og filmen bygger stødt op til sit logiske, men alligevel overraskende klimaks. Slutningen er en dejlig underspillet og velkontrolleret sekvens, der heldigvis ikke skuffer.

”Bang Bang Orangutang” er en fornøjelig omvendt tragedie, der med et velplaceret glimt i øjet hæver sig over andre skandinaviske dramakomedier ved sin skæve og lidt sære humor og sin overraskende funktionalitet i den tossede omgang med ganske seriøse emner.

Titel: Bang Bang Orangutang
Original Titel: Bang Bang Orangutang
Premieredato: 9. december 2005
Instruktør: Simon Staho
Skuespillere: Mikael Persbrandt, Lena Olin, Mimi Benckert-Claesson, Reine Brynolfsson, Fares Fares, Tuva Novotny
Spilletid: 107 min.
Selskab: Cinevita Film Co., SF Film, 2005
Genre: Drama
banner
Overskrift Højre Block
Into The Deep (N...
Blonde (Netflix)
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...