Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Civil War
Civil War billede

For Evigt
Hammarskjöld


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Battle In Seattle

15. marts 2009 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Battle In Seattle billede

På få øjeblikke blev byen Seattle, i USA, forvandlet til en kampzone, under WTO´s topmøde i Seattle i 1999. Menneskerettigheder blev overhørt for med magtanvendelse at kunne afholde topmødet.

Dagen før, den 29. November 1999, er de sidste forberedelser i gang for en af de større politiske aktionsgrupper, med Jay (Martin Henderson) i spidsen, som koordinator. Her møder han den seje Lou (Michelle Rodriguez), der er nyt medlem i gruppen. De ender hurtigt i seng med hinanden. Men romancen må afbrydes dagen efter, hvor selve WTO konferencen skal afholdes.
Byens borgmester Jim Tobin (Ray Liotta) ønsker befolkningen ytringsfrihed, så de mest kritiske røster også kan blive hørt, så længe det foregår fredeligt.
Jay og hans aktivister er godt organiseret, de blokere flere centrale kryds, ved at lade deres medlemmer, danne ring, med hinandens hænder forbundet i cement.
Borgmesteren og politiet forholder sig stadig afventende. Men da voldelige aktivister pludselig går i aktion, hvor af en kommer fra politiets egne rækker!, kræves der handling. Udenrigsministeren er fanget på sit hotel, Secret Service er på vej til at tage over, og krav højere oppe i systemet, om at politiet tager til genmælde med løftede knipler og tåregas, efterfølges..
En ”troppefører” for politiets aktionsgruppe Dale, skal snart være far, problemet er at hans gravide kæreste er fanget midt i urolighedernes centrum.
Midt i hele dette rædselsscenarie prøver WTO af gennemføre de på dagsorden mest nødvendige beslutninger, som tilgodeser de vestlige lande.

Med håndholdt kamera, og i bedste dokumentar stil kaster skuespilleren Stuart Townsend sig ud i dokusoap genren, med sin første spillefilm som instruktør. Objektivt set er den for følelsesladet og styrende, til at den bliver troværdigt, selvom der er indlagt autentiske klip fra episoden. Sympatien ligger hovedsagligt hos demonstranterne, der er ganske få voldselementer blandt de demonstrerende. At politiet selv er med til at sætte urolighederne i gang, med autonomklædte uromagere er en påstand, selvom det kunne være sket.
En reporter, Connie Nielsen, bliver så grebet af begivenhedernes gang, at hun parere ordre om at dække Clintons ankomst, og i stedet i en live optagelse, blander sig med demonstranterne, og med tape for munden symboliserer deres afmagt.
Stuart Townsend imponere med sin evne til at samle så stort et personligheds galleri, skære det ind til benet, så man ikke mister tråden undervejs.
Skuespillet er upåklageligt, Woody Harrelson, Charlize Theron og ikke mindst Martin Henderson er mest markante i dette virkeligheds drama.

Ekstra materialet er særdeles skuffende, idet der intet er. En film med så stor politisk islæt, kræver mere uddybning. Eksempelvis interview med instruktøren, flere klip fra dengang det skete. Information omkring WTO, og hvordan de sidenhen har optrådt overfor de underudviklede lande og meget mere. Dette kunne have løftet hele denne dvd udgivelse, som dog for 4 stjerner for sin medrivende stil, og et særdeles smukt og velvalgt soundtrack.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Battle In Seattle
Original Titel: Battle In Seattle
Premieredato: 20. januar 2009
Instruktør: Stuart Townsend
Skuespillere: Martin Henderson, Woody Harrelson, Charlize Theron, Ray Liotta, Michelle Rodriguez, Connie Nielsen, André Benjamin, Channing Tatum
Spilletid: 95 min.
Selskab: Hyde Park Entertainment/2007
Genre: Drama
Link: http://www.battleinseattlemovie.com/banner
Overskrift Højre Block
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...