Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Beverly Hills Cop II

5. september 2014 af Nikolaj Sonqvist

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Beverly Hills Cop II billede

”The heat's back on!”

En gruppe højprofileret røverier ryster Detroit og bliver betegnet "Alphabet Crimes", på grund af de bindegale røverne Chip Cain (Dean Stockwell) og Karla Fry (Brigitte Nielsen) efterlader konvolutter med bogstaver efter røverierne. Da Beverly Hills politichefen Andrew Bogomil (Ronny Cox) bliver såret, bliver Murphy indkaldt som assistance til at opklare sagen, men Detroits politichef Lutz (Allen Garfield) har ikke meget til overs for smarte udenbys-betjente.

Eddie Murphy var utvivlsomt en af 80’ernes største filmstjerner i USA med film som 48 Timer (1982), Bossen og Bumsen (Trading Places, 1983), Coming to America (1988), og ikke mindst Frækkere end Politiet Tillader 1 og 2 (Beverly Hills Cop I og II, 1984 og 1987). Murphy startede som stand-up komiker og var fast inventar på Saturday Night Live fra 1980-1984 og han fortsatte på nogenlunde vis sin karriere op igennem 90’erne, hvilket gjorde at han er den, vis film tilsammen har det fjerde højeste box-office indtjening i Hollywood.

Murphy er uden tvivl grundstenen Frækkere end Politiet Tillader. Det er hans kække og kæphøje attitude som Detroit politibetjenten Axel Foley, der tager pis på andre, men ikke tager noget pis fra nogen, som i den grad gjorde politiserien populær. Foleys højlydte grin (hæ hæ hæ hæ hæ), hans brede hvide smil og hans narrestreger, men ikke mindst hans gode politiarbejde, gjorde ham til en alsidig, interessant og unik karakter på film, som altid vil blive husket.

Hans to kollega-venner den skydegale Billy Rosewood (Judge Reinhold) og den forsigtige og retskafne John Taggart (John Ashton) bidrager i den grad til situationskomedien og alvoren. Frækkere end Politiet Tillader II er en ægte 80’er actionkomedie fra bedste skuffe. Filmen er instruereret af 80’erne og 90’ernes filmhersker, den nu afdøde Tony Scott, som gav os udødelige klassikere som The Hunger (1983), Top Gun (1986), Days of Thunder (1990), The Last Boy Scout (1991), True Romance (1993) og Crimson Tide (1995). Det var dengang, man lavede actionkomedier med snilde og talent bag roret!

Filmen er dog også en mindre gentagelse af den første i serien bare med en ny sag og nye kække bemærkninger. Som trilogi fungerer serien som et klassisk firserprodukt af actionfilm, men som individuel film falder to’eren en del ved siden. Men er man vokset op med filmene vil nostalgien sikkert sparke ind og dermed finde filmen ligeså fed og spændende som dengang i firserne.

Og hvis man ikke kan få nok, så har Hollywood selvfølgelig gravet ned i skuffen og er i gang med at give serien endnu en efterfølger; Frækkere end Politiet Tillader 4 er på vej med selveste Brett Ratner (Red Dragon, 2002, X-Men: The Last Stand, 2006 og Rush Hour I, II og III, 1998, 2001 og 2007) som instruktør og Eddie Murphy tilbage i hovedrollen. Så må se om den film bliver frækkere end politiet tillader!

Filmen er venligst stillet til rådighed af Fox-Paramount

Titel: Frækkere end Politiet Tillader 2
Original Titel: Beverly Hills Cop II
Premieredato: 3. juli 2014
Instruktør: Tony Scott
Skuespillere: Eddie Murphy, Judge Reinhold, John Ashton, Jürgen Prochnow, Ronny Cox, Brigitte Nielsen, Allen Garfield, Dean Stockwell
Spilletid: 99 min.
Selskab: Fox-Paramount, 1987
Genre: Action , Humor , Krimi


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...