Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bamse
Bamse billede

Meter I Sekundet


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Big Hero 6

29. januar 2015 af Stine Grønborg Sandvej

5 stjerner Skriv en kommentar

Big Hero 6 billede

Disney gør det igen - Big Hero 6 er utroligt sjov og tempofyldt, og er bedre end kæmpe succesen, Frozen

Disney har haft nogle store øjeblikke de sidste par år. Tangled og Frozen var begge store, kommercielle og anmelderoste succeser, og særligt Frozen resulterede i en gigantisk fankultur for piger verden over.

Men hvad med drengene? Der har længe manglet en Disneyfilm af samme, høje standart, som ikke har handlet om prinsesser, glitter og glimmer. Big Hero 6 er denne film.

Med Big Hero 6 har Walt Disney Animation Studios slået sig sammen med Marvel Animation om at lave en utrolig flot, humoristisk og nærværende film til både drenge og piger. Historien er taget fra Marvel-tegneserien af samme navn, og fortæller historien om den super intelligente 14-årige Hiro Hamada og hans superhelte venner og sidekick, robotten Baymax.

Hiro er egentlig en helt almindelig doven teenager, indtil hans elskede bror, Tadashi, introducerer Hiro til det skoleprojekt han har arbejdet på; en sundhedshjælpende robot ved navn Baymax. Imponeret over sin brors arbejde søger Hiro ind på Tadashis universitet efter en spektakulær fremvisning af sin egen opfindelse; mikro-botter – mikroskopiske robotter som kan danne sig til hvad som helst ved tankens kraft. Det viser sig dog snart, at nogen er ude efter mikro-botterne, og efter en heltemodig indsats for at redde sin mentor, instituttets leder, Robert Callaghan fra en påsat brand, dør Tadashi. Det er nu op til Hiro, Baymax og Tadashis venner fra universitetet at finde mikro-botterne, og hævne Tadashis død.

Ligesom Frozen handler Big Hero 6 om søskendekærlighed. Hiro og Tadashi er forældreløse, og Tadashi fungerer derfor som både som bror og faderfigur for Hiro, hvilket naturligvis gør Tadashis død til et meget følelsesladet emne i filmen.

Selvom Big Hero 6 tager fat i nogle tunge emner, er det stadig humoren der er i fokus. For filmen er virkelig, virkelig morsom! Især Baymax står for en stor del af underholdningen. Robottens krop, som består af oppusteligt plastik, både piver og punkterer på uheldige tidspunkter og resulterer i nogle vanvittigt sjove og bizarre scener.

I min sidste anmeldelse af filmen Paddington, var jeg ikke imponeret over de danske stemmer, men i Big Hero 6, er vi i en helt anden boldgade. Der er rigtig mange stærke præstationer fra de danske skuespillere. Særligt Alex Høgh Andersens brænder igennem som Hiro, og tilføjer karakteren masser af energi og følsomhed. Peter Mygind leverer en solid præstation som Baymax, og Magnus Bruun er overbevisende og sympatisk som Hiros bror Tadashi.

Selvom jeg generelt set er svært begejstret for Big Hero 6, så taber filmen altså desværre lidt af pusten hen imod slutningen. Hvor den første halvdel på en gang er hylende morsom og utroligt rørende, så går der for meget Marvel og for lidt Disney i den til sidst. Hiro og vennernes store superhelte-opgør lægger en dæmper på nogle af de mere interessante og humoristiske sider af historien, og det hele bliver lidt for hektisk. Derfor mister filmen altså også den sidste stjerne for at komme helt i mål.

Titel: Big Hero 6
Original Titel: Big Hero 6
Premieredato: 29. januar 2015
Instruktør: Don Hall, Chris Williams
Skuespillere: Danske Stemmer, Alex Høgh Andersen, Peter Mygind, Magnus Bruun, Danica Curcic, Pelle Emil Hebsgaard
Spilletid: 102 min.
Selskab: Walt Disney Animation Studios, 2014
Genre: Action , Adventure , Familie , Humor
Link: http://www.disneyme.com/big-hero-6
banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...