Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Blackfish

19. maj 2014 af Nikolaj Sonqvist

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Blackfish billede

De ligner store nuttede delfiner, lige indtil de fortærer deres ’bedste ven’, mennesket.

Den misforståede dræberhval
Det er ikke for sjov, at Orcinus orca eller spækhuggeren, som den hedder på dansk, har fået det engelske tilnavn: killer whale (dræberhvalen). De store pattedyr tilhører havets delfinfamilie, men modsat flipper og hans glatte venner, er spækhuggeren kendt for at være utilregnelig og direkte drablig. Og det er disse fascinerende skabninger såmænd også, men det ville du sikkert også selv være, hvis du skulle leve i det samme badekar og dagligt slå kolbøtter foran tusindvis af tilskuere, for at få en bid sushi!

For faktum er, at der endnu ikke findes nogen dokumenterede angreb på mennesker udenfor forlystelsesparkernes freakshows. Og faktum er, at hvis du presser hvilket som helst pattedyr, lad det være en 5 tons spækhugger eller en nuttet grævling, ud over enhver dyreetisk grænse, så vil den få nok og nappe efter dig på et eller andet tidspunkt. Vi mennesker fatter jo ikke et døjt af det musikalske hvalsprog, så hvordan ellers skal en kæmpe ”dræberhval” så sige fra?

Tilikum: syndebukken
Gabriela Cowperthwaites dokumentarfilm Blackfish går bag akvarieglasset på multimilliard-industrien Seaworld og Sealand, der lever af, at bruge spækhuggere og delfiner som familieunderholdning i storslåede circusshows. Dokumentaren fokuserer på den berygtede spækhugger Tilikums karriere fra hans tilfangetagelse i 1983 ud fra Islands kyst til nutiden fortsatte fangenskab i USA. Tilikum er en spækhugger, som har tre menneskeliv på samvittigheden, mens den levede under kummerlige forhold, hvor blev chikaneret af hans med-spækhuggere i Sealand. Hvilket sandsynligvis senere medførte til hans små utilregnelige udfald af aggressioner mod mennesker i Seaworld, som opkørte spækhuggeren.

Gennem interviews med tidligere trænere i Seaworld og Sealand og havbiologer, optrevles sandheden bag de blanke akvarieruder i forlystelsesparkerne og fremstiller disse som korrupte, løgnagtige og skruppelløse pengeforretninger. Seaworld lyver for eksempel sit publikum lige op i ansigtet, når de hårdnakket påstår, at spækhuggere lever længere i deres forlystelsesparker end i den fri natur, hvilket havbiologer hurtigt kan skyde ned, da faktummet er præcis det modsatte!

Knækkede finner
Blackfish handler om, hvad der sker, når man holder dyr i fangenskab og man kan ikke lade være med at tænke over, om Zoologisk Have er en tak bedre eller om man nogensinde burde støtte disse foretagender? Filmen sætter fokus på dyrevelfærd og hvordan vi mennesker hovedløst udstiller levende væsner på vores præmisser, og hvordan det kan få fatale konsekvenser. For Spækhuggeren er et af de mest intelligente dyr og ligeså snart vi mennesker begynder at underminere det faktum, kan det gå grueligt galt.

Dokumentarfilmen viser livet bag guldmedaljen og afdækker retssager, løgne, vanrøgt og menneskeligt hovmod, alt sammen i underholdningsbranchen ånd. Det er en vigtig film, som åbner vores sovende øjne for, hvad vi udsætter dyr for. Filmen kan være en smule ensporet og kun se tingene fra en side, men den ligger i den grad op til debat.

Universal Pictures.

Titel: Blackfish
Original Titel: Blackfish
Premieredato: 11. maj 2014
Instruktør: Gabriela Cowperthwaite
Skuespillere:
Spilletid: 83 min.
Selskab: CNN Films, Manny O. Productions, Magnolia Pictures, 2013
Genre: Dokumentar
Link: http://blackfishmovie.com/






banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...