Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Blood Simple - Et Nemt Offer

18. maj 2006 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Blood Simple - Et Nemt Offer   billede

Et lille kammerspil, hvor chefen, lettere usympatisk, for sat en detektiv på sin kone, og det viser sig at hun er ham utro. Hans irritation vokser op i det røde felt og lander på ordet mord!

En lille affolket flække i det amerikanske bagland (Texas). Julian Marty (Dan Hedaya) bestyrer en værthus med indbygget striptease. Han leder den med sin helt egen stil, har nærmest ansat en sort bartender Meurice (Samm-Art Williams) for at få bekræftet sin racisme dagligt. Julian har en mistanke om at konen Abby (Frances McDormand) er ham utro. Han hyrer
Fallerede privatdetektiv Loren Visser (M. Emmet Walsh) til at udspionere hendes bevægelser.
Hendes planer er at forsvinde, stikke af fra ægtemanden, og hun får Ray (John Getz) fra baren til at køre hende til lufthavnen. Men på vejen finder hun ud af han er tiltrukket af hende, og hun ligeså i ham. Lufthavnen bliver afløst af et motel, og den tarvelige privatdetektiv følger med i handlingen og fotografere detaljerne.
Julian får forelagt beviserne, og er noget harm over at skulle fordøje alt det Loren lægger frem for ham. Detektiven er ved at omkomme af grin. Og Julian synes nu også at have ham på listen over uønskede. Han har i det efterfølgende dage svært ved at styre sin irritation, og må til sidst bede Loren om at slå dem begge ihjel, hans kone og elskeren Ray.
Lidenskaberne tager til, privatdetektiven har helt andre planer, og rummer dybder som Julian ikke kender. Lidenskab og tilfældigheder går deres gang i denne intense noir thriller.

De berømte Coen brødre, slog her deres første folder. Og man fornemmer deres noget atypiske stil, close op billeder, humøren der ligger fremme selv i det mest hårdkogte scener. De formår at følge filmen helt til dørs, og grundlagde her starten på deres imponerende filmografi. ”Miller´s Crossing” (1990) og ”Fargo” (1996) kommer nok nærmest denne film. Den atypiske filmstil bekommer skuespillerne godt, de boltrer sig stilsikkert igennem uhyrlighederne.
Som fotograf på filmens creditliste er ingen anden en Barry Sonnenfeld (Men In Black filmene m.fl.). Musikken er også særdeles opbyggelig til scenerne. Ikke Coen brødrene bedste film, på grund af historiens knaphed, hvor film som ”Fargo”, ”Det Store Spring” og ”Miller´s Crossing” indeholder endnu størrere perspektiver.
Men en fremragende debutfilm, og et sikkert must for alle coen fans!

Billedegalleri og trailer følger med på dvd´en som ekstra materiale.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Universal Pictures.

Titel: Blood Simple - Et Nemt Offer
Original Titel: Blood Simple
Premieredato: 9. maj 2006
Instruktør: Joel, Ethan Coen
Skuespillere: John Getz, Frances McDormand, Dan Hedaya, M, Emmet Walsh, Samm-Art Williams, Deborah Neumann, Raquel Gavia, Señor Marco
Spilletid: 99 min.
Selskab: A River Road Production/1984
Genre: Thriller
Abby, og en morder i entreen
Abby, og en morder i entreen


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...