Glem alt om at slukke for Woody Allen. Det kan ikke lade sig gøre. Manden har ikke i sinde at lade sig pensionere fra sit fag, og meget få instruktører vil opleve at opnå samme antal instruerede (og skrevne) film som den nu 4-dobbelte Oscar-vinder. I indeværende år er Wonder Wheel annonceret (Kate Winslet og Justin Timberlake medvirker), men i første omgang skal det dreje sig om hans netop hjemmebiograf-udgivne Café Society, som foregår i 1930’ernes Hollywood.
For Gud ved hvilken gang undersøger Woody Allen kærlighedens kringelkroge i et poetisk værk, som skynder sig at sætte rammen, for derefter at påbegynde en sand udforskning i hvad romance og forviklinger kan føre til. På den konto er der i nyere Allen-tid intet nyt under solen, men det er stadig forfriskende og originalt i samme ombæring. Bobby ankommer til Hollywood, og får her job gennem sin onkel Phil. Der går ikke længe før end Bobby tilpasser sig miljøet med rige, smukke og sofistikerede personer, men det er dog Phils yndige sekretær, Vonnie, som Bobby falder for. Vonnie bliver også glad for Bobby, men hun har nu en kæreste i forvejen. Hun ser nemlig en gift mand, hvilket ingen rigtig kender til. Denne gifte mand giver udtryk for at han vil leve sammen med Vonnie og forlade sin kone. Vonnie bliver dog skuffet og ramt på sine følelser, da hendes hemmelige kæreste, fortryder og gør det forbi. Bobby er imidlertid blevet Vonnies fortrolige, og da han samtidig er forelsket i Vonnie, bliver han knap så ked af at høre, at Vonnie er blevet forladt. De to begynder at indlede et forhold.
Kort tid efter indkalder onkel Phil Bobby til et lille møde. Phil har brug for at tale med Bobby om en familiesag, som omhandler at Phil nu langt om længe har besluttet sig for at forlade sin kone og gifte sig med en pige han hidtil har set noget til. Bobby er selv fyldt med kærlighed, og bakker Phil op for kærlighedens veje er jo uransaglige. Bobbys lykke knækker dog, da han erfarer at onkel Phils flamme er identisk med Vonnie. Nu er kærligheden pludselig ikke så sjov længere, og eskapaderne fører en række særprægede afstikker og forviklinger med sig.
Når Allen går i biddet på store og små temaer, plejer en lang række stjerneskuespillere at flokkes om dennes projekter. Vi er måske lige knap på A-liste-niveau denne gang, men Café Society har alligevel et glimrende cast. I rollen som Bobby ses Jesse Eisenberg (The Social Network), mens onkel Phil spilles af Steve Carell (Anchorman). Selveste Vonnie, som er omdrejningspunktet for den smertelige kærlighed, spilles af Kristen Stewart (Twilight). I filmens øvrige roller ses Corey Stoll (House of Cards), Jeannie Berlin (The Night Of), Blake Lively (The Shallows) og hvis du synes at du har set Ken Stotts kæmpemæssige næse et sted før, så er det nok fra Hobbitten, hvor Stott spillede dværgen Balin.
Kunne du tænke dig et par kuriøsiteter? Jamen, så kan det da nævnes at det rent faktisk var Bruce Willis, der i første omgang var castet til at spille onkel Phil. Travlhed og presset kalender gjorde at Willis i sidste ende måtte stå af, og overlade tøjlerne til Steve Carell. Phils kone, Karen, medvirker kun kortvarigt i filmen, men hvis du også her kan genkende et ansigt, så tilhører det Twin Peaks’ Laura Palmer alias Sheryl Lee, som rent faktisk runder de 50 år om præcis 2 måneder. Ak ja, som tiden dog går.
At se en Woody Allen-film er vel det tætteste man kommer på at se et visuelt digt. Allen agerer selv voice-over, og guider sit publikum gennem den simple, men sjove og vedkommende Café Society. For denne omgang filmisk lyrik præmieres han med 4 stjerner.
Bonusmaterialet består af en meget kort foto-serie fra den røde løber.
Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Scanbox.