Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

De Eventyrlige Vogtere

22. november 2012 af Nikolaj Sonqvist

4 stjerner Skriv en kommentar

De Eventyrlige Vogtere  billede

Iskold frostdreng og andengenerations julemand bekæmper mørkets kræfter for at bevare børns fatasier i både film og biografsædet.

Den oversete frost
I 300 år har Jack Frost sørget for frost, sne og skolefri, så alle børnene glædeligt kan lege om vinteren, men modsat Vogterne: Påskeharen, Tandfeen, Sandmanden og Juemanden, kan han ikke ses af de andre børn, så hverken voksne eller børnene tror på ham. Da Mørkemanden, som normalt gemmer sig under sengen og sørger for mareridt til de sovende børn, en dag får nok af at gemme sig, vil han ændre det perfekte verdensbillede for altid og børnenes nattero.

Trods sine spredte og nogen gange kaotiske glæder som Jack Frost spreder, har han altid følt sig overset og meningsløs i forhold til Vogterne. Men Manden i Månen viser de andre Vogtere, at han hører til blandt dem og det er nu op til Jack Frost at bevise dem alle ret.

Hovedafbryderen til børnenes drømme
Jack Frost får intet igen af børnene, selvom han deler deres barnlige glæder og sind. De kan ikke se ham og han kan kun give dem sne og frost, som de tror blot er et vejrfænomen. I modsætning til Påskeharen der giver børnene farverige æg og skattejagt, Tandfeen der giver børnene penge og gaver, Ole Lukøje der giver børnene gode drømme og Julemanden som giver børnene gaver og julestemning.

Mørkemanden er ligesom Jack Frost: Et udkast af samfundet hvor han er dømt til at gemme sig under sengen, og det er de begge trætte af at forblive uset. Men hvor Jack Frost på næsten uskyldig vis næsten ikke gør noget ondt på børnene, så er Mørkemanden produktet af ondskab. Han vil slukke alle lys i øjnene på alle børn på jorden, men det kan som bekendt være svært at slukke børns godtro og drømme.

Næsten fantasifuldendt
De Eventyrlige Vogtere er et fremragende børne/ungdomseventyr med både humor, uhygge og drama. Den er ikke et juleeventyr trods snelandskab og julestemning, men derimod er et vanskeægte påskeeventyr med både arbejdsomme afskygelige snemænd og underkuede nisser.

Jack Frost er en vaskeægte blåøjet eventyrhelt, der sammen med sin horde af eventyrfigurer giver De Eventyrlige Vogtere et højt pulsende actioneventyr med magi og drama. På ihærdig vis giver Mørkemanden dem masser af modstand og masser af uhygge til filmen med sine mareridsagtige heste og skyggefulde planer.

De Eventyrlige Vogtere har alle de ting et ægte eventyr skal have: fantasifuldhed, underholdning, komik og uhygge. Det er små ulogiske ting (hvorfor snakker Julemanden med accent?) og mindre handlingsmæssige blundere, der gør, at filmen ikke bliver legendarisk. For børn og unge er det et seksstjernet eventyr, men objektivt set halter den lidt undervejs.

Titel: De eventyrlige vogtere
Original Titel: Rise of the Guardians
Premieredato: 22. november 2012
Instruktør: Peter Ramsey
Skuespillere: Lars Bom, Lars Ranthe, Vicky Berlin, Henrik Jandorf (ENG, Chris Pine, Alec Baldwin, Jude Law, Isla Fisher, Hugh Jackman)
Spilletid: 97 min.
Selskab: UIP, Dreamworks, 2012
Genre: Adventure , Drama , Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.riseoftheguardiansintl.com/intl/dk/


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...