Death Race har vokset sig stor, som det mest populære reality-tv nogensinde. Konceptet opkøbes af den skruppelløse pengemand Niles York, som har planer om at gøre Death Race til en endnu mere ekstrem begivenhed. Hvor der førhen blev kørt race på fængselsgrunden, flyttes overlevelseskampen nu ud i Guds fri natur – eller det vil sige Sydafrikas Kalahari-ørken. Reglerne er som de plejer, vind 5 løb og vind din frihed. Men for ikonet Frankenstein, aka straffefangen Carl Lucas, bliver der sat en kæp i hjulet. Hidtil har han vundet fire løb, og mangler således kun en enkelt sejr. York har planer om at forhindre Frankenstein i at vinde sit femte løb, da frygten for at Death Race-interessen uden ham ellers vil blive udvandet. Frankenstein har derfor langt flere at skulle holde ryggen fri overfor, end blot de andre galninge i løbet, som også kæmper for overlevelse og frihed. Spænd selen til tredje omgang Death Race!
Med undertitlen Inferno, så er der igen et væld af action, speed og forholdsvis store babser. Førstehjælpskassen til drengerøve er i den grad blevet åbnet. Og det eneste spørgsmål man kan stille sig, er vel om franchisen kan klare endnu en omgang pedalen i bund. Filmen byder nemlig ikke på nogen overraskelser, men omvendt ved man også lige hvad pakken indeholder. Og det kan såmænd være ganske rart nogle gange.
Velkommen til den mest avancerede udgave af Top Gear nogensinde. Pansrede køretøjer og udsøgte våben, hvilket naturligvis medfører en række spektakulære dødsfald efterhånden som deltagerne falder som fluer. Skulle nogle af fangerne driste sig til at stikke af fra selve løbet, så kan de glemme det, kan de! Inden afgang udstyres alle deltagere med en sender i huden, som radarstyrede missiler nærmest magnetisk klæber sig til. En enkelt prøver tidligt lykken på afveje... Kaboom! Reality-genren dyrkes livligt med gustne kælenavne og promovideo'er for selvsamme. Man fristes næsten til selv af udbryde: Velkommen til Psycho, måske for sidste gang i Death Race.
Lige som i Death Race 2, er Luke Goss (jep, ham trommeslageren fra 80'er-bandet Bros) hovedrollen som Frankenstein. Han gør faktisk hvad han kan som den lettere sammenbidte helt, som må kæmpe mod alle odds. Det er nu ikke første gang at Goss gør sig på det store lærred, for han har efterhånden en vis rutine i action-genren via præstationer i Blade 2, Hellboy 2 og senest har vi kunne opleve ham i filmen Seven Below (i øvrigt sammen med Ving Rhames fra Pulp Fiction og Mission: Impossible-filmene, som han også teamer op med her i Death Race 3). På rollelisten findes desuden Danny Trejo (Bad Ass, Desperado) og som skurken Niles York dukker Dougray Scott (My Week With Marilyn, Hitman) op.
Selvom det på nogle punkter måske kunne ligne skruen uden ende, så må spørgsmålet fra tidligere besvares med et ja. Death Race holder kadencen via nogle interessante karakterer, eksplosiv action og en klipning som kan få mundvandet til at løbe hos hvem som helst. Dialogen er dog ikke så skarpsleben og original, og man henfalder til at komme med standardiserede replikker, og ikke mindst en hilsen til Die Hard-serien. Det er ikke stor kunst, men solid kunst. Det overrasker mig faktisk at skulle ende med at vurdere den ofte håbløse tre'er i en action-franchise, til denne gang at være bestået. Men Death Race: Inferno formår at holde sig ovenvande, ikke mindst på grund af en hemmeligholdt samtale cirka halvvejs mellem Frankenstein og hans crew. Derfor er det heller ikke lige sådan til at regne slutningen ud, som det nu ellers ofte er tilfældet i fortsættelser. Death Race: Inferno modtager herfra 4 stjerner.
Med denne udgivelse følger en masse ekstra materiale. Du kan finde slettede scener, en alternativ åbning på filmen, en montage af slettede stills, kommentar-spor og et par featurettes omkring tilblivelsen. Igen må man sige at det er imponerende at der er så meget vedhæng til en series film nummer 3.
Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Universal Pictures.