Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Den 5. Bølge

28. oktober 2016 af Nikolaj Sonqvist

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Den 5. Bølge billede

Man skal altså ikke lyve! Også selvom man er et rumvæsen! Pft!

Bølgerne går højt
Den 16-årige Cassie Sullivan (Chloë Grace Moretz) lever et helt almindeligt liv sammen med sine forældre og lillebroren Sam. Pludselig en dag angribes Jorden af rumvæsener, et angreb, der forløber sig over fem dødbringende bølger: først mørke, så ødelæggelse, sygdom, invadering og til sidst en femte bølge, hvor menneskerne vender sig mod sig hinanden. Cassie mister sine forældre og kontakten til Sam i bølgerne, så nu bevæger hun sig ud på en farefuld rejse for at finde ham. På vejen møder hun den unge Evan Walker, men kan man stole på nogen længere, når rumvæsenerne ligner menneskerne?

Ved den første bølge kommer ”The Others” og sender en elektromagnetisk impuls, der dræber al teknologi: mobiltelefoner, lys, biler osv. Den anden bølger er et kæmpe jordskælv, der sender rystelser og tsunami over hele jorden. Den tredje bølger sender en modificeret fugleinfluenza-epidemi ind over kloden. I den fjerde bølge forlader rumvæsnerne deres rumskibe og tager form som mennesker.

Den første af tre bølge-bøger
Den 5. Bølge er en amerikanske science fiction film instrueret af J. Blakeson (The Disappearance of Alice Creed, 2009) og er baseret på Rick Yanceys ungdomsbog-serie The 5th Wave (2013). Bogserien er en trilogi med de efterfølgende bøger The Infinite Sea (2014) og The Last Star (2016) og serien kan bedst beskrives som en blanding af de andre ”young adult”-bøger: The Hunger Games og Divergent, som også er blevet filmatiseret.

Og netop de tidligere ”young adult”-bøger er en tydelig inspiration til Den 5. Bølge. I hvert fald til filmen, som virker til at være sammensmeltning af de to førnævnte film med et tvist af Independence Day (1996). Derudover er der hentet inspiration fra den post-apokalyptiske verden i The Walking Dead eller The Road, og hvor selve invasionen fra rummet er stykket af sammen af en blanding af Roland Emmerich- og M. Night Shyamalan film. Vel at mærke på deres dårligste dage!

Det er ikke uvant af se teenage-skuespillerinden Chloë Grace Moretz væbnet til tænderne med en bad-girl-attitude. Vi har set hende som Hit-Girl i Kick-Ass-filmene (2010, 2013), som teenage-vampyr i Let Me In (2010) eller som menstruel teenagepige med telepatiske evner i genindspilningen af Carrie (2013). Men vi ser også Moretz blødere sider, når Cassie med selvfølgelighed møder prinsen på den hvide hest på hendes rejse. En prins som tager hende under sine vinger og sød musik opstår efter en periode med mistro og parader oppe. Klassisk young-adult!

Ingen høje bølger
Den 5. Bølge har desværre alt for mange irriterende momenter. Først og fremmest er den over-seje tough-girl Ringer (Maika Monroe) ekstrem karikeret og irriterende, og hun formår at ødelægge enhver scene, hun medvirker i. Rumvæsnernes metoder er i den grad tvivlsomme, da det unægtelig virker utroværdigt i måden de overtager de menneskelige kroppe og udføre deres planer om at overtage jorden. Hvis de ønsker at slå menneskerne ihjel, så må deres plan betegnes som ganske ineffektiv taget i betragtning af de midler, de har til rådighed. Og så har filmen til sidst nogle plottvists, som kun lykkedes af få din mave til at tviste og kaste op!

Som ”Young-adult”-film mangler Den 5. Bølge sulten fra Hunger Games og divergensen fra Divergent-serien. Filmen mangler originalitet og ligner mest af alt et sammenkog af de sidste 10 års ”Young-adult” bøger og film. Efterfølgeren The Infinite Sea er heller ikke blevet godkendt endnu og hvis den aldrig bliver, kommer Den 5. Bølge til at stå alene tilbage som uforløst, trist og kliché.Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Universal Pictures.

Titel: Den 5. Bølge
Original Titel: The 5th Wave
Premieredato: 16. september 2016
Instruktør: J, Blakeson
Skuespillere: Chloë Grace Moretz, Ron Livingston, Nick Robinson, Maggie Siff, Alex Roe, Maria Bello, Maika Monroe, Zackary Arthur, Liev Schreiber
Spilletid: 117 min.
Selskab: GK Films, Material Pictures, LStar Capital, Columbia Pictures, Universal Pictures, 2016
Genre: Adventure , Sci-Fi
Link: http://www.5thwavemovie.net


banner
Overskrift Højre Block
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært År
HUNGER GAMES: TH...
MIRAKLET I GULLS...
FORSVUNDET I NATTENKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...