To smukke skuespillerinder, flotte og prangende kostumer og et historisk drama som manuskript lyder lovende. Der er også satset højt og stort på filmatiseringen af Phillippa Gregorys bestseller-roman, ”Den anden Søster”. Gregorys fortælling bringer nye sider til den klassiske historie om Henrik d. 8s forhold til hans 2. kone, Anne Boleyn.
Vi befinder os i England omkring år 1530 hvor Sir Thomas Boleyn og hans svoger vil udnytte muligheden for at få en fod indenfor i de royale kredse og samtidig få forbedret sine økonomiske forhold. Kong Henrik d. 8 (Eric Bana) går ikke længere i seng med sin kone fordi muligheden for at hun kan føde ham en mandlig tronarving svinder ind. Derfor vil Thomas Boleyn have sin ældste datter, Anne (Natalie Portman), til at forføre kongen og føde ham en søn. Planen mislykkedes da kongen bliver betaget af Annes yngre søster, Mary (Scarlett Johansson). Mary, der allerede er gift, bliver kongens elskerinde, men søsteren Anne giver ikke op uden en plan b og det får fatale følger.
Der er ikke mangel på spænding i historien. Den er fyldt med slibrige hændelser og saftige historier. Der er samtidig også meget der skal siges hvilket er typisk for en film der adopteres fra roman til lærredet. Der springes hurtigt hen over mange detaljer og begivenheder uden vi får et større indblik. Især personerne lades i stikken i deres person karakterstik og det føles ikke som om man kommer tæt nok på dem til at kunne forstå deres handlinger. Desværre, for handlingen er spændende og det visuelle smukt udført, men det er som om filmen var en stor mundfuld for instruktør, Justin Chadwick.
Portman og Johansson er desværre sat op som den onde, mørkhårede storesøster og den blonde, uskyldigt udseende lillesøster der bliver til et kliché-portræt. Kemien blandt de to er også en smule svær at få øje på, men det skyldes til tider den manglende indsigt i personerne. Eric Bana gør et fint arbejde som den frustrerede konge og hans kølige portrættering af Henrik d. 8. virker fint, selv når kongen mister sin kølighed.
Det er stærke følelser og man kan ikke undgå at blive påvirket af historien. Den fænger og berører, men noget stort mesterværk er ”Den anden Søster” ikke. På trods af manglerne så som manglende indsigt i personerne er filmen en intelligent tøsefilm fyldt med sladder og et historisk drama i ét, hvilket er ganske interessant.