En herskabsvilla, en bugt, en mørk skov og en gruppe unge mennesker med forfalden moral på jagt efter udskejelser. Bland det hele med en omgang britale mord, og man har opskriften på adskillige moderne slasher/horrorfilm. I tilfældet den Blodige bugt har vi dog at gøre med en decideret forløber for genren, især fredag d. 13-filmene har fundet inspiration her – og filmen er intet mindre end en klassiker – og det med rette.
Den blodige bugt har hele 38 år på bagen, og det giver sig selvfølgelig til udtryk i filmens stil. For mange vil effekterne virke tilnærmelsesvis primitive, men det der, tæller har filmen til gengæld i fuldt up to date form. Det drejer sig naturligvis om gyset. Om den knirkende dør, om skoene bag gardinet, skyggen i øjenkrogen tilsat en vældig masse blod. I genren holder den blodige bugt stadig hele vejen, og er god for adskillige gys.
Den blodige bugt adskiller sig ved at have ikke bare én, men flere mordere, og man kastes ud i noget af en gætteleg, da mere eller mindre alle karakterer kan være mordere, og det kan af og til gøre filmen en anelse forvirrende at følge med i. Men det sat til side, byder filmen både på gys og krimi, og det gør det til en særdeles aktiv oplevelse at se filmen. Ikke alene skal man gætte, men man kryber også mere og mere sammen i sofahjørnet mens bugten bliver mere og mere blodig.
Mordene er ikke bare hak hak død, men kreative og opfindsomme, hvilket gør den blodige bugt til en pervers nydelse at se.
Visuelt er filmen aldeles veludført. Der benyttes lange kameraindstillinger og mange close-ups, hvilket giver en rigtig god stemning. Det eneste, der kan siges at være en smule fejlplaceret er musikken, der af og til virker direkte modsat af det, der forsøges opnået gennem billederne.
overførslen fra film til dvd er forresten aldeles fremragende og det er en virkelig god kvalitet, man kan nyde filmen i foran fjernsynet.
Den blodige bugt er en rigtig god film i sin genre og hører bestemt til på hylden hos enhver seriøs slasher-fan.
Med ældre film er det oftest begrænset hvad der følger med af ekstramateriale, men i dette tilfælde har man lagt sig i selen for at finde adskillige godbidder. Der er interview med Mario Bavas søn, storyboards, postkort, plakater og radiospots fra filmens amerikanske premiere.
Alt i alt en rigtig fin udgivelse.
Another World Entertainment.