Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Det Sorte Kapitel

3. oktober 2018 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Det Sorte Kapitel billede

”Det Sorte Kapitel” giver et indblik i et kapitel af den danske historie, som de fleste af os nok helst vil glemme. Eller simpelthen ikke ved eksisterer. Men det forsøger billedkunstneren Jeannette Ehlers at gøre noget ved, så vi står til ansvar for vores fortid. Sangeren og instruktøren Maya Albana har fulgt sin bedste veninde igennem fire år, og det er blevet en ganske interessant dokumentar om venskab, raceproblemer og retfærdighed.

”Hvor skal Queen Mary skulpturen stå”? Dette spørgsmål møder vi i åbningssekvensen af denne dokumentar, hvor billedkunstner Jeannette Ehlers ønsker at oprette en statue, der skal reflektere slavetiden i Danmarks historie. Slavetiden er bestemt ikke noget, som vi danskere ønsker at tale yderlige om, da det foregik for lang tid siden, og vi vil helst ikke stå til ansvar overfor den. Men det vil Ehlers meget gerne have lavet om på.

Det gode venskab
Maya Albana og Jeannette Ehlers har kendt hinanden siden barndommen. Selvom de begge sorte kvinder, har Jeannette Ehlers altid følt sig anderledes. Dette gjorde også, at fascinationen af den sorte kultur og arv blev dyrket, og ikke mindst racismen. Albana følger i denne dokumentar sin veninde, og prøver også at forstå hendes frustration over raceproblemer, som hun ikke blot mener hører til i fortiden, men også er racismen dna i det 21.århunderede.

Racismen i Danmark
Racisme findes desværre stadig i verden. Den er muligvis ikke så stor som i 60’erne, hvor farvede mennesker næsten ikke kunne færdes på gaden, men den findes stadig systematisk. Ifølge Ehlers hører racisme stadig til i vores dagligdag, og hun prøver at få argumenteret dagens racisme helt tilbage til slavetiden. Disse argumenter bliver naturligvis mødt med modstand, og dette klæder faktisk dokumentaren, at den ikke blot er ensidig, men også viser klip fra modstanden. Der er bl.a. et interview i Radio24Syv, hvor Ehlers bliver kaldt neger, mens andre omkring hende synes, at det er et ganske normalt ord at anvende.

Queen Mary repræsentation
Denne dokumentar får højt sandsynligt skubbet endnu en debat i gang. Og mange danskere kommer nok ikke til at kunne lide at snakke om den del af Danmarks historien, som de enten skammer sig over, eller ikke vil stå til ansvar for. Men er det ikke vigtigt at snakke om de vigtige ting her i livet? Uanset om man kan lide dette emne eller ej, så er racisme desværre stadig noget, som eksisterer i verden, og ifølge Ehlers bliver vi nød til at snakke om det ubehagelige.

”Det Sorte Kapitel” er en fin dokumentarfilm, som illustrerer en sort kvindes engagement for retfærdighed. Hendes Queen Mary skulptur repræsenterer den side af historie, som ikke måske ikke vil kendes ved, men det er stadig en del af Danmarks historien. Dokumentaren er visuelt flot, og den står godt i takt med Ehlers kunstneriske ambitioner.

Titel: Det Sorte Kapitel
Original Titel: Det Sorte Kapitel
Premieredato: 3. oktober 2018
Instruktør: Maya Albana
Skuespillere: Jeannette Ehlers, Maya Albana, La Vaughn Belle
Spilletid: 60 min.
Selskab: Made In Copenhagen,2018
Genre: Dokumentar
Link: http://www.madeincopenhagen.dk/da/det-sorte-kapitel


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...